Eduard Grama: „ Erau luni în care se ridicau 1 milion de roni, cash de la club! Cine a ridicat acești bani?„

Eduard Grama, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călărași a avut curajul să spună lucrurilor pe nume la conferința organizată miercuri, 5 iunie la sediul AFC Dunărea Călărași.

Eduard Grama s-a „dezlănțuit„ în cadrul conferinței și a ieșit cu declarații spumoase, referitoare la cei care au condus clubul călărășean până la preluarea lui de către CJ. Grama „l-a plesnit„ și pe Profesor Doctor, Dumitru Chirilă, directorul Clubului Municipal Călărași. Acesta nu a justificat o anumită sumă de bani intrată de la CJ în contul CSM.

Grama a afirmat faptul că trei componenți ai lotului au cerut să ajute clubul, fără bani, până când situația se va stabiliza. „Jucătorii mercenari„, gen Steliano Filip, Enache, Bourceanu au venit la club și au spus că vor să renunțe la salarii pe lunile mai și iunie pentru că echipa este într-un moment dificil. Este un semnal pozitiv pentru noi. Noi avem un buget satisfăcător și suficient ca să asigurăm participarea acestei echipe în Liga a 2-a cu obiectiv: promovarea„, a spus Grama.

Domnia sa este avizat de CJ să verifice fiecare leuț care intră și iese din visteria clubului. „Vom lăsa la Călărași o bază sportivă și vom demonstra că aici se poate face o bază sportivă… a existat doar un stadion și atât! Nu s-a investit niciun ban până să apară Consiliul Județean prin președintele Vasile Iliuță care a spus clar care sunt obiectivele și ce vrem să facem. Acum vom lăsa la Călărași o bază sportivă pentru a face performanță! Lumea trebuie să înțeleagă că juniorii noștri vor face performanță la Călărași. Vom lăsa o nocturnă, noi trebuie să facem o bază sportivă competitivă„, a punctat Grama.

Directorul direcției de dezvoltare le-a transmis și celor care doar critică acest club un mesaj clar, ieșind în față cu date concrete confirmate de organele de control. „Noi nu am avut copii la centrele de juniori, nu am avut antrenori, erau plătiți la trei luni Întrebarea este simplă: „unde sunt banii care s-au investit în 2014, 2015, 2016, 2017 la acest club? Cred că vom afla în curând pentru că există un dosar la poliție. Și atunci, nu cumva cei care ne critică pe noi sunt cei care au facturat acele banane de două tone pe lună? S-au transformat din mâncători de banane în scriitori profesioniști?! E momentul să spunem lucrurilor pe nume. În 2017 când a preluat consiliul, plățile către jucători se făceau din casieria unității. Erau luni în care se ridicau 1 milion de roni, cash… Cine a ridicat acești bani? Și acum strigăm hoții?. Vă mai dau un exemplu. Medicamentele și suplimentele costau 70 de mii de roni, lunar! Păi, noi la Liga 1 cheltuim 2000 de ron la trei luni! Trebuie să înțeleagă ca cei care au ținut echipa până acum că totul este oprit! Nu mai au acces la bani, la invitații…  Dacă nu se potolesc voi ieși și voi spune ceea ce se întâmplă. Cei care fac afirmații sunt cei care au gestionat clubul și primeau bani și erau plătiți pe factură ca lucrurile să fie liniștite și acoperite. Eu nu plătesc șantajul, niciodată! Cine mă atacă, o poate face în continuare, nu mă deranjează atâta timp cât mă duc acasă liniștit la familie, la copil, merg în parc sunt liniștit… Restul nu contează și acces la bani nu vor mai avea„, a mai spus Eduard Grama.

„Nu mai merge! Că e prietenul lui x și y…„

„Vreau să mai spun ceva. Alături de noi a mai fost Dorinel Dincă, președintele AJF Călărași. Copilul lui Doru Dincă încearcă să-și găsească o echipă. Am fost acuzați că nu promovăm călărășeni. Dacă au calitate este normal să-i promovăm. Dincă ar trebui să vină să spună că: „Grama a asigurat salariul copilului meu, din decembrie 2018 până azi, cu suma de 1500 de euro pe lună la Buzău unde copilul meu nu a activat niciun meci. Nu mai merge! Că e prietenul lui x și y… și mai aduce la Brișan la cantină de la futsal… gata s-a terminat!„, a mai adăugat Eduard Grama în conferința de presă.

Referitor la Academia de Fotbal Dunărea Călărași, aceasta este prioritară pentru Consiliul Județean, iar dosarul de licențiere a fost depus. Eduard Grama a mai afirmat că: „academia de fotbal este prioritate 0 la Călărași! Noi când am preluat acest club am găsit o echipă de fotbal la juniori plătită din banii clubului, iar contractele erau pe numele unui domn… un fost președinte. Când am cerut ca acei junior să rămână la club ne-au cerut 200 de mii de roni. Noi nu putem plăti copii ai clubului cu contracte pe persoană fizică.  Încercăm cel puțin din 200 de juniori să extragem unul sau doi.

Florin Brișan, președintele AFC Dunărea a declarat în conferința susținută miercuri, 5 iunie faptul că: „dosarul pentru omologarea Academiei Dunărea este depus deja la Federația Română de Fotbal.  Vom avea 10 grupe de copii și junior. Acum sunt 8 grupe și urmează să mai înființăm alte două cu juniori mici de vârstă, de la 7 ani. Antrenamentele se vor face la Călărași și la baza sportivă de la Prefab pusă la dispoziție de domnul Marian Miluț. Avem 4 antrenori cu Licența A, doi cu Licența B, tot doi cu Licența C și un preparator fizic„, a afirmat și Brișan.

Eduard Grama către Chirilă: „Nu se închide CSM-ul dacă plecați acasă!„

O altă problemă care l-a deranjat pe Grama a fost faptul că juniorii călărășeni nu sunt lăsați să facă antrenamente pe singurul teren sintetic din stadion, teren care ar aparține CSM Călărași.

„Așa cum știți, la stadion avem un teren sintetic ce aparține Clubului Sportiv Municipal Călărași… pentru că aici a fost o degringoladă totală! Disponibilitatea domnului Chirilă nu există. Un domn Chirilă aflat la un CSM cu un buget de 15 miliarde de lei vechi, anual de la Consiliul Județean. Dânsul vine și ne șantajează trimițând diverse persoane să dea copiii afară de pe terenul sintetic și ne cere în schimb o chirie. Domnul Chirilă a ajuns la o vârstă la care trebuie să dea posibilitatea tinerilor să se afirme. El trebuie să facă un pas în spate! I-am și spus: „nu se închide CSM-ul dacă plecați acasă„. I-am dat de la CJ 100 de mii de roni și când i-am luat  dosarul la puricat nu a justificat 56 de mii„, a încheiat Eduard Grama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *