“Hora Mare”, un festival de renume la Călărași!

Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE” ediţia a XXVII-a, 12 – 18 August 2019 de la Călărași de anul acesta a fost un real succes.

Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi susținut de Consiliul Județean Călărași, a organizat în perioada 12 – 18 August 2019 cea de a XXVII-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor “HORA MARE”. Evenimentul folcloric s-a desfășurat sub egida CIOFF – Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

Spre deosebire de anul trecut, perioada de desfășurare a manifestării culturale s-a prelungit de la cinci la șapte zile de spectacol folcloric pentru calarașenii care prețuiesc valoarea tradițiilor autentice prin muzică, dans și port popular. Mii de călărășeni au fost prezenți la acest spectacol de zile mari.

În cadrul acestei ediții au acceptat invitația de a-și promova cultura și dansurile opt ansambluri folclorice din opt țări: Argentina; Armenia; Bulgaria; Franța; Georgia; Italia; Lituania; Serbia.

Anul acesta, spectacolele s-au ținut în aer liber, pe scena amplasată pe platoul din fața Sălii ”Barbu Știrbei”.

Prezentatorii Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE” ediţia a XXVII-a, 12 – 18 August 2019 au fost actorii Miruna Ionescu și Ionuț Dulgheriu.

Pe scena au cântat interpreți de gală ai muzicii populare românești. Petrică Mâțu Stoian sau Constantin Enceanu.

Festivalul a ajuns într-o notă demnă de unul international și s-a încheiat cu o seară de gală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *