Liga 2 / Dunărea – Cluj 3-2 / Ce meci la Călărași!

Dunărea a reușit o victorie importantă, prima de pe teren propriu în fața unei formații cu tradiție în fotbalul românesc.

Oaspeții pregătiți de adrian Falub au început în forță partida. În minutul 2, Kay deschide scorul din careul mic după o lovitură de colț. Călărășenii se dezmeticesc repede și în minutul 26 Ekollo restabilește egalitatea cu un șut imparabil din 17 metri care îl învinge pe Dur-Bozoancă. Elevii lui Pustai și-au permis luxul de a rata și un penalty prin Bogdan Rusu la jumătatea primei reprize. Portarul Universității l-a ghicit pe tacantul Dunării și a parat balonul trimis de Rusu în partea dreaptă, ca mai apoi, la reluare, același Rusu să rateze din nou.

Până la pauză, Mendy face 2 – 1 și reușește să întoarcă rezultatul pentru echipa profesorului Pustai.

La reluare, Dunărea își arată din nou slăbiciunea la loviturile de colț. Universitatea egalează tot în urma unui cornel cu Artur Crăciun marcator în minutul 61. Meciul se încinge iar portarii Dur-Bozoancă și Calancea au de lucru. Arbitrul Edi Ioniță din Galați intervine direct la un fault în careu la Rusu și dictează un nou penalty pentru Dunărea. Era minutul 77 dar de această dată, căpitanul călărășenilor, Bogdan Șandru a executat ca la carte și Dunărea revine din nou în avantaj. Scorul final este 3 – 2 pentru trupa de pe malul Borcei la capătul unui meci disputat între două echipe care au jucat în Liga 1 dar care au avut mare nevoie de puncte în acest sezon al Ligii secunde.

Dunărea pare să se înghege după rezultatele slabe obținute la începutul turului Ligii a 2-a iar formația lui Pustai urcă în clasament pe locul 13 cu 8 puncte iar etapa următoare se deplasează la Mioveni.

Au evoluat echipele:

Dunărea: Calancea – Sabangeanu, R. Crişan, Bg. Şandru (cpt.), Mendy – Gliga, Zete, Rob. Boboc, Preoteasa – Ekollo, Bg. Rusu
Rezerve: Krell – Mutu, Honciu, Bawab, Marrone, I. Sârbu, Andr. Moise
Antrenor: Cristian Pustai

”U” Cluj: Dur-Bozoancă – R. Takacs, Art. Crăciun, Kay, Gomes – Ceitil, Dican – Nic. Pîrvulescu, Goga (cpt.), G. Florescu – Al. Pop
Rezerve: Gorcea – Berci, Taub, Telcean, Inacio, Vl. Mihalcea, Burghele
Antrenor: Adrian Falub

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *