Exclusiv! Eduard Grama: „Sunt atacat pentru că „salvatorii sportului„ nu mai au acces la pușculița clubului Dunărea„

Eduard Grama, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călărași a declarat într-un scurt interviu adresat site-ului nostru faptul că în acest moment sunt vizate mai multe persoane într-un dosar penal de delapidare aflat pe masa oamenilor legii. Dosarul îi vizează pe cei din fosta conducere a Dunării Călărași care au prejudiciat visteria echipei de pe malul Borcei. Grama a vorbit și despre controlul efectuat la Clubul Sportiv Municipal Călărași, control care a fost întocmit de inspectori ai Ministerului Tineretului și Sportului și care scoate la iveală gravele nereguli apărute sub conducerea lui Dumitru Chirilă. 

Reporter: Buna ziua, domnule Grama! Noi am publicat un articol legat de un control care s a efectuat la CSM Călărași? Ce știți despre acest subiect având în vedere faptul că și CJ Călăraşi a oferit anumite fonduri pentru sportivii de la acel club? Daca s a terminat controlul de la MTS care mai este stadiul?

Eduard Grama: „Bună ziua! S-a făcut raportul către MTS. Din infomațiile pe care le am, a fost încheiat acel raport, întocmit de Corpul de Control al Ministrului care confirmă haosul în care se află Clubul Sportiv Municipal condus de domnul Dumitru Chirilă. Așa cum am semnalat în presă, „managerul„ Chirilă, a confundat instituția de sport cu propria sa moșie, cheltuind în mod nejustificat sume imense de bani, încercând să le dea o formă legală prin diferite artificii financiar-contabile. Domnul Chirilă nu înțelege nici după 20 de ani că rolul dumnealui este acela de a gestiona în mod corect fondurile îndreptate către performanțele sportivilor. Sunt semnalate fapte de natură penală la care domnul Chirilă împreună cu doamna contabilă vor avea de dat foarte multe explicații. Așa cum am anticipat, managerul CSM Călărași nu a nțeles niciodată că performanțele sunt doar ale sportivilor, ale antrenorilor și nu ale lui. Îmi mențin părerea că domnul Chirilă trebuie să plece acasă și să lase locul liber unui om cu viziune care să pună această instituție sportivă în prima linie a performanței sportive. Până atunci vom vedea în continuare aceeași clădire lăsată în paragină și baze sportive dezafectate„. 

R: Credeți că își va da demisia de onoare domnul Chirilă?

Eduard Grama: „Nu! Și asta pentru că trebuie să ai demnitate ca să faci un asemenea gest. Domnul Chirilă nu are nici măcar această demnitate! Are în schimb o lăcomie nemăsurată care a distrus totul în jurul dumnealui. Chirilă va pleca lăsându-ne moștenire un patrimoniu în ruină, clădiri și baze sportive dezafectate, într-o stare avansată de rugină. Singura consolare sunt sportivii din cadrul CSM care fac tot posibilul să ne mențină județul pe podium la competițiile interne și internaționale„. 

R: Aveți o funcție în cadrul CJ. De ce majoritatea celor care au avut acces la visteria clubului și nu numai vă atacă?
Eduard Grama: „Pentru că eu sunt omul care spun lucrurilor pe nume. Nu am venit aici să-mi măresc conturile bancare, să-mi construiesc vile peste noapte… Mă atacă pentru că nu mai au acces la „pușculița„ clubului Dunărea Călărași, trebuie să-și plătească biletele de intrare, lucru pe care nu-l făceau și pentru că sunt un om vocal care spune adevărul. Trebuie să înțeleagă faptul că tot ceea ce s-a întâmplat la Dunărea a luat sfârșit iar vechile obiceiuri nu se vor mai întoarce„. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *