Conferința Anuală pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria Ziua Cooperării Europene 2019

Continuînd tradiția și în acest an, Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) organizează Conferinţa Anuală privind progresul Programului Interreg V-A România-Bulgaria. Conferinţa, organizată anul acesta la Drobeta Turnu Severin, are ca obiectiv principal prezentarea stadiului implementării și a rezultatelor Programului Interreg V-A România-Bulgaria, încadrându-se în seria de evenimente destinate creşterii gradului de transparență, prin informarea corespunzătoare a publicului.

Adunând laolaltă participanți atât din România cât și din Bulgaria, Conferinţa reprezintă un prilej pentru beneficiarii Programului Interreg V-A România – Bulgaria de a își arăta capacitatea de implementare a proiectelor și de a demonstra importanța cooperării transfrontaliere la nivel local și regional pentru o mai bună guvernare europeană și o mai bună implementare a politicii de coeziune a Uniunii Europene. Împreună cu beneficiarii vom explora numeroase beneficii ale cooperării dintre cele două state partenere și vom afla cum Programul Interreg V-A România – Bulgaria a apropiat oamenii din cele două țări pentru a găsi noi soluții la provocările comune.

Tot în aceeași zi, printr-o serie de acțiuni, se va sărbători Ziua Cooperării Europene 2019, care anul acesta se sărbătorește sub motto-ul: EUROPA EȘTI TU! În cadrul acțiunilor, participanții vor avea oportunitatea de a participa la crearea unei expoziții interactive referitoare la Uniunea Europeană.

Evenimentele vor avea loc în Drobeta Turnu Severin, la Palatul Culturii ”Teodor Costescu”, în data de 26 septembrie 2019.

Pentru a afla mai multe informații despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar și despre proiectele finanțate, vă invităm să accesați pagina de internet www.interregrobg.eu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *