Palatul Copiilor are, începând de astăzi, un club în care copiii și adolescenții vor învăța să construiască și să programeze roboți, în urma unei investiții a companiei TenarisSilcotub

CĂLĂRAȘI, 30 septembrie 2019

Elevii de clasele IV-XII din Călărași se pot pregăti pentru meseriile viitorului la noul Club de Robotică „RoboTEN” de la Palatul Copiilor, inaugurat în urma unei investiții în comunitate a companiei TenarisSilcotub. În cadrul clubului, tinerii vor învăța cum să construiască și să programeze un robot pentru ca acesta să îndeplinească funcții specifice. În acest fel, ei vor descoperi prin experiment și învățare non-formală noțiuni de fizică, electronică, robotică și sisteme integrate, iar elevii cu cele mai bune rezultate vor fi susținuți să participe la competițiile naționale de profil.
„Partenerii noștri de la Palatul Copiilor și-au exprimat dorința de a face mai mult pentru copiii pasionați de robotică. Sunt peste 1.000 de copii care frecventează anual activitățile acestei instituții, iar până acum li se puteau oferi doar activități din spectrul electronicii de bază. Susținerea înființării și dezvoltării clubului RoboTEN a fost binevenită și în consens cu nevoile deja identificate în comunitatea din Călărași”, spune Codruța Hodrea, manager Relații cu comunitatea TenarisSilcotub.
Compania a investit pentru înființarea și dotarea clubului cu mobilier adecvat, dar și în dotarea cu materialele necesare necesare pentru construcția roboților. În plus, TenarisSilcotub a oferit Palatului Copiilor material informatic care să susțină activitatea clubului. „Elevii care vin la Palatul Copiilor, interesați de electronică și de robotică, sunt curioși, inventivi, entuziasmați să învețe și să creeze. Începătorii vor deprinde noțiuni de fizică și mecanică, precum masa, greutatea sau forța. Apoi, trecem la electricitate și electronică, inclusiv surse și consumatori de energie, mărimi electrice și măsurarea acestora. Descoperim componentele care, puse cap la cap, formează diverse tipuri de circuite. În acest fel, ajungem la roboți, care îmbină electronică, mecanică, optică și elemente de informatică. Contribuția TenarisSilcotub a fost fantastică – pentru a da viață și sustenabilitate acestui club”, spune prof. Constantin Georgescu, coordonatorul clubului RoboTEN.
RoboTEN va găzdui 35 de ședințe pe an, cu câte o sesiune săptămânală de două ore pentru un grup de 12 copii. Cursurile vor avea trei niveluri de abordare: începători, avansați și grupa de performanță, iar tinerii vor avea șansa să participe la concursurile naționale de robotică.
Copiii care vor să participe la noul Club de Robotică RoboTEN sunt invitați la Palatul Copiilor!
Această nouă investiție în educație face parte din strategia companiei de a susține dezvoltarea comunității în care își desfășoară activitatea, prin programe și proiecte din domeniul educației, culturii și sănătății. Din suma de peste 1 milion de dolari investită anual în programe dedicate comunităților din Călărași, Câmpina și Zalău, majoritatea este dedicată unor programe cu impact în educație, pentru a sprijini o transformare sustenabilă, pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *