Proiect european Erasmus+ FIT FOR FUTURE / “Diversitatea este arta de gândi independent împreună.” Malcolm Forbes

Luni, 30 septembrie, în sala de ședințe a CJ a avut loc cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului european Erasmus+ FIT FOR FUTURE, gazda acestei întâlniri fiind Școala Gimnazială Nr.1 Dichiseni, județul Calarasi. Am salutat prezența celor 30 de elevi și 18 profesori de la școlile partenere din Polonia, Turcia, Italia, Portugalia și Lituania.

Acest proiect ”Fit For Future” (Potrivit pentru viitor) vizează dezvoltarea competențelor elevilor noștri legate de alte tipuri de inteligențe, respectiv sănătate și fericire deoarece acestea asigură elevilor o minte viguroasă și un corp sănătos. Întrucât mulți elevi se confruntă cu un mediu stresant, respectiv probleme cu imaginea lor corporală, sentimente de inferioritate, regim de viață nesănătos, alimentație precară și nesănătoasă, hărțuire cibernetică și dependență de Internet aceștia devin nefericiți, nereușind să aibă o viață social normală și prezintă riscul părăsirii timpurie a școlii. Din aceste motive, proiectul nostru își propune să facă elevii noștri mai sănătoși și mai fericiți.
Proiectul nostru se concentrează pe dezvoltarea abilităților de bază și transversale. Acest proiect furnizează elevilor noștri oportunitatea să se exploreze și să se decopere pe ei înșiși. Școlile partenere vor coopera pentru a rezolva probleme și pentru a împărtăși exemple de bună practică. Proiectul include discipline cum ar fi: Științe, Matematică, TIC, Psihologie, Muzică, Arte și limba Engleză.
Obiectivele urmărite:
Dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale, civice, lingvistice, sociale ale elevilor
Extinderea conștientizării culturale a participanților, elevi și profesori
Sporirea motivației elevilor în a-și menține starea de sănătate și în a învăța să-și rezolve problemele din viață.
Îmbunătățirea competențelor de comunicare într-o limbă străină
Integrarea aspectelor intercurriculare în procesul instructiv pe scară largă
Optimizarea metodelor didactice prin schimbul de bune practici
Dezvoltarea competențelor interpersonale și interculturale
Utilizarea surselor de informații noi și diversificate, precum și a instrumentelor TIC.
Încurajarea coeziunii culturale și sociale
Competențele abordate de proiect:
Competențe cheie (inclusiv matematică și alfabetizare) – abilități de bază
Sănătate și bunăstare
Părăsirea timpurie a școlii/prevenirea abandonului școlar

Prin acest proiect vrem să creăm un mediu în care participanții nu numai că vor beneficia de noi cunoștințe, dar vor dobândi noi abilități, vor fi încurajați pentru a conștientiza importanța învățării, despre cum să fii fericit și sănătos prin utilizarea matematicii, științelor, dar și vor fi sprijiniți în dezvoltarea creativității și a competențelor de organizare și lucru în echipă. Prin diferite activități, interacțiuni și schimburi de elevi, aceștia vor fi motivați să înțeleagă cum să fie sănătoși și fericiți în țara lor și alte țări din Europa. Pe această cale, ei vor învăța să accepte obiceiuri, culturi, tradiții și să constate că suntem asemenea chiar și atunci când suntem diferiți.

Echipa organizatoare Școala Dichiseni :Chiriță Petronela – director, Artemiza Milea responsabil proiect, Andreescu Sanda, Ghiță Cecilia, Ene Cosmina-Georgiana – parte din echipa de proiect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *