Oltenița / Țone dă bani acolo de unde-i poate scoate?

Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome.

Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.000 de lei, bani a căror destinație reală nu a fost niciodată justificată concret și transparent în evidențele contabile. Mai mult decât atât, echipa de fotbal se înscrie cu multe înfrângeri la activ, anul trecut aceasta neputând fi salvată de la retrogradare.
Din totalul de 150.000 de lei, 105.000 de lei merg către salarii, contracte civile, prestări servicii, procurări materiale. Un singur obiectiv la care trebuie să ajungă bani, este trecut de o anume comisie de evaluare, de mai multe ori, dar cu termeni diferiți. Astfel, termenul de ”procurări materiale” din șirul de mai sus se regăsește și sub alte denumiri, ca de exemplu ”Materiale bază sportivă”, spre care vor ajunge 10.000 de lei. Pentru ”Întreținere bază sportivă” se alocă 1.400 de lei. Transportul sportivilor este calculat la 10.000 de lei, alocația de hrană ajunge la 3.600, organizarea de meciuri în deplasare este calculată la 5.000 de lei, iar alți 15.000 de lei sunt scoși din buget pentru ”organizare (care mai este aceea?…n.r.), arbitraj, observatori, asistență medicală.
Din Comisia de evaluare fac parte Marian Aprodu, fost consilier local PSD, care este președintele comisiei, urmat de membrii Adrian Bodârlău și Alina Aldescu.
Primarul a inițiat proiectul de hotărâre, iar consilierii au ridicat mâna.

De unde pleacă și până unde ajung competențele comisiei de evaluare, cea care stabilește cuantumul financiar? Pe ce criterii s-au calculat sumele defalcate pe ramuri de finanțare pentru o echipă de fotbal?
De menționat că o Hotărâre de Consiliu Local de anul acesta, decide burse pentru elevii din Oltenița, între 10 și 20 de lei, în funcție de mediile obținute.

Citește tot articolul pe: oltenitainfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *