Colegiul Național Barbu Știrbei la 135 de ani. Actorul Constantin Dinulescu la cafeneaua literală!

Colegiul Național Barbu Știrbei din Călărași a aniversat luna aceasta 135 de ani de existență a instituției de învățământ. 

Un eveniment impresionant cu oaspeți de seamă dar și cu o zi plină de emoții a avut loc la Colegiul Barbu Știrbei din Călărași. Profesori, elevi, foști elevi și personalități locale au participat la întâlnirea care a marcat acest moment istoric. A fost dezvelită și o placă pentru a marca acest eveniment iar mai multe activități s-au desfășurat în cadrul Colegiului pentru aniversarea a 135 de ani de la infiintarea Colegiului National “Barbu Stirbei” Calarasi si a 100 de ani de la transformarea gimnaziului în liceu.

Într-o sală de clasă, numită „cafeneaua literală„ s-a desfășurat cel mai emoționat moment al sărbătorii. Profesoara acestei clase,  Camelia Croitoru a avut oaspeți de seamă, marcând o zi istorică. Pe lângă prezența elevilor, evenimentul a fost sărbătorit așa cum se cuvine într-o notă de cultură maximă. Marele maestru, Constantin Dinulescu, generalul în rezervă Tudor Amza, jurnalistul Dan Constantin și prof. Dr. Sorin Danciu au fost invitații de seamă ai doamnei profesoare, Camelia Croitoru. „Am cele mai mari emoții și asta pentru că printre noi se află foști absolvenți ai acestui Colegiu minunat. Avem pregătit un mic spectacol pentru a marca acest eveniment la care participăm într-o zi de sărbătoare. Vă mulțumesc pentru prezență și pentru faptul că marcăm împreună acest eveniment istoric„, a declarat Camelia Croitoru.

Marele actor, Constantin Dinulescu a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. A obținut Premiul Consiliului de Artă și Cultură pentru rolul Iacoppo în Săptămâna patimilor (1971), Premiul Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) pentru interpretare rol principal masculin – pentru rolul Heidrik din filmul A unsprezecea poruncă (1991). Președintele României Ion Iliescu i-a conferit actorului Constantin Dinulescu la 13 mai 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – “Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”. În anul 2019 a fost distins cu premiul “Gopo pentru întreaga operă“.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *