Prefectul George Iacob a „uitat„ să mai emită un ordin de încetare al mandatului pentru Dorel Dorobanțu!

Prefectul George Iacob „întârzie„ să emită un nou ordin de încetare al mandatului pe numele lui Dorel Dorobanțu, primarul orașului Fundulea. 

Înalta Curte de Casație și Justiție, a respins la data de 27.11.2018, recursul declarat de Dorel Dorobanțu, primarul în funcție al orașului Fundulea. În fond, Agenția Națională de Integritate a constatat că primarul orașului Fundulea, Dorel Dorobanțu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 26 septembrie 2012 – 29 octombrie 2013, când a deținut, simultan, funcția de primar al orașului Fundulea și pe cea de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Tehnologic Fundulea.

Imediat după decizia Înaltei Curți, Prefectul județului, George Iacob, obligat să respecte Legea a emis ordin de încetare a mandatului de primar al orașului Fundulea pentru Dorel Dorobanțu.“La data de 9 ianuarie 2019, a fost emis Ordinul prin care se constată încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al oraşului Fundulea a domnului Dorobanţu Dorel„, declara pe 17 ianuarie 2019, prefectul George Iacob.

Ordinul emis la începutul anului de Instituția Prefectrii Călărași a fost ulterior atacat în instanță de Dorel Dorobanțu. După mai multe termene, „Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestaţia în anulare formulată de Dorobanţu Dorel împotriva Deciziei nr.4151 din 27 noiembrie 2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, pronunţate în dosarul nr.940/2/2016, ca inadmisibilă. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică pe 24 octombrie 2019„. 

Din 24 octombrie a.c., George Iacob ar fi trebuit să respecte din nou Legea, dar a uitat să mai emită un alt ordin, de această dată, definitiv pentru încetarea mandatului lui Dorel Dorobanțu. Contactat telefonic, George Iacob a afirmat că nu știe nimic. „Nu știu nimic. Din 24 octombrie? Nu… nu am primit nimic, niciun document dar mă interesez și vă voi da un răspuns„. În alte cazuri, Prefectul George Iacob, a emis ordine de încetare a mandatelor, primarilor din comuna Ulmu, Ion Negoiță, respectiv Vâlcelele, Nelu Tatu. Probabil pentru faptul că primarii respectivi fac parte dintr-un alt partid politic decât cel din care provine George Iacob? Sau Legea nu se aplică la primarii cu „ștate„ vechi în PSD cum este cazul lui Dorel Dorobanțu? 

Să mai punctăm și un amănunt interesant. La alegerile prezidențiale de anul acesta, Viorica Dăncilă a câștigat în ambele tururi alegerile la Fundulea în fața lui Klaus Iohannis, acolo unde este primar Dorel Dorobanțu (PSD).

Oricare ar fi răspunsul Instituției Prefecturii în acest caz, ancheta noastră a scos la iveală o gravă abatere a Legii. Nerespectarea ei de cei care conduc această instituție impune sancțiuni și pentru asta suntem nevoiți să înștiințăm autoritățile Statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *