Vasile Iliuță: „Mă bucur să văd că inițiativa mea “50 de ha de la ADS pentru tinerii fermieri” prinde viață„

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat public că va lansa în acest an programul național prin care tinerii fermieri vor putea beneficia de teren gratuit de la stat. Forma prin care tinerii vor putea accesa suprafețele agricole va fi prin concesiune de la Agenția Domeniilor Statului.

”Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenția Domeniile Statului în suprafață de 50 de hectare! Astfel, pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocaţi submăsurii 6.1 din PNDR „Instalarea tinerilor fermieri”, vom încerca să alocăm aceste terenuri pe care le-am identificat în contractele de concesionare care expiră anul acesta și care nu vor mai fi prelungite.

Inițiativa îi aparține actualului președinte al CJ, Vasile Iliuță. Legea terenurilor pentru tineri fermieri a fost inițiată în Parlamentul României de către fermierul călărășean Vasile Iliuță, la acel moment deputat PNL și membru al Comisiei pentru Agricultură.

„Mă bucur să văd că inițiativa mea “50 de ha de la ADS pentru tinerii fermieri” prinde viață.

Astfel, tinerii fermieri vor beneficia în acest an de terenuri concesionate de la Agenția Domeniile Statului în suprafață de 50 de hectare, pe lângă banii alocaţi submăsurii 6.1 din PNDR – Instalarea tinerilor fermieri.

Rod bun!„, a spus Vasile Iliuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *