Drăgulin: “Am așezat Călărașiul pe drumul dezvoltării durabile!”

“Creșterea confortului în trafic prin asigurarea unei infrastructuri rutiere moderne care să ofere premisele folosirii transportului public de călători în vederea reducerii poluării, o cerință a Uniunii Europene la care municipiul Călărași răspunde pozitiv.

Unul dintre cele 7 proiecte pe care administrația locală călărășeană le-a gândit, scris și depus pentru obținerea finanțării europene și care se adresează îmbunătățirii mobilității urbane este cel care vizează modernizarea străzilor București și Prel.București, de la un capăt la celălalt – carosabil, trotuare, spațiiverzi, canalizație pentru rețea subterană de date, stații inteligente de transport public.

Este primul proiect pentru care am semnat contractul de finanțare europeană pe Axa 4 a POR 2014-2020, în data de 2 decembrie 2019, cu o valoare record în istoria atragerii de fonduri europene a municipiului Călărași, de aproximativ 9,35 milioane euro. Din bugetul local se va asigura o cofinanțare de doar 2 %. ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local” este un proiect care are o durată de implementare de 30 de luni, din care 16 luni pentru execuția lucrărilor. În acest moment, ca urmare a necesității actualizării valorii documentației economice conform OUG 114/2018, așteptăm semnarea unui act adițional la contractul de finanțare europeană (în maxim o lună de zile), fiind pregătiți să demarăm imediat achiziția publică a lucrărilor”.

Sursa: Facebook/Primăria Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *