Vasile Iliuță: „Dacă vorbim de demisia de onoare, „șpagă în chiloți„ ar trebui să-și dea primul demisia!

Răducu Filipescu (stânga) / Vasile Iliuță (dreapta)

Vasile Iliuță, actualul președinte al Consiliului Județean Călărași a susținut astăzi, o conferință de presă în care a prezentat, în mare„ bugetul pentru anul 2020 dar și situația sa actuală în Partidul Național Liberal. Zilele trecute, liberalii s-au întâlnit într-o ședință și au anunțat faptul că Iliuță nu mai este membru PNL. Toată această „regie„ bine pusă la punct îi aparține actualului senator PNL, Răducu Filipescu, omul de la care pleacă toate „răutățile„ în PNL, supranumit în conferința de astăzi „șpagă în chiloți„ de Vasile Iliuță.

„Dacă vorbim de demisia de onoare, „bani în chiloți (nr. Răducu Filipescu)„, ar trebui să-și dea primul demisia din partid. Dacă nu există la „bani în chiloți„, onoare, atunci nu mai avem ce să discutăm. În acest partid, grupurile de interese sunt mai presus decât orice. Ne angajăm neveste, copii… ce partid liberal? Partidul Liberal provine din oamenii care au inițiative, care sunt în mediul de afaceri… toți oamenii de la liberali care nu au servici se găsesc pe funcție în acest partid„, a spus Iliuță.

Șeful CJ a explicat de ce nu se află în „grațiile„ partidului și că ședința în care a fost exclus nu este statutară.

„În acest moment eu nu am fost de acord cu toate deciziile lor care le-au greșit și vor să-și promoveze nevestele… atunci avem o problemă. Unde este activul PNL? Ce a crescut PNL-ul? A venit un Iliuță să crească echipa PNL la Consiliul Județean Călărași și se trezește că el este primul contestat. Nu am nicio problemă. Pot pleca acasă la afacerile mele. Ce fac ei? Ei rămân fără servici! Liberalii de astăzi de la Călărași susținuți de „șpagă în chiloți„ are numai „ghiocei„ care trăiesc din servicii la stat. 

M-au exclus din partid la o ședință la care nu am fost invitat și nu au respectat statutul. Era democratic dacă mă invitau. Așa cred că era cel mai normal. Eu îmi voi continua proiectele. Dacă astăzi PNL-ul spune că am o problemă, aceea este una singură: „am vrut să restructurej CJ pentru a reduce cheltuielile. Ce caută pe posturi oameni care sunt aduși politic? Sistemul administrativ nu mai este unul performant pentru că nepotismul a funcționat…„, a mai afirmat printrea altele Vasile Iliuță.

Iliuță: „S-au supărat liberalii vechi că s-au închis „robineții„?

Încă din primul an de mandat, Vasile Iliuță a fost „atacat„ de proprii „colegi„ de partid pentru faptul că a luat măsuri de risipire a banului public. Mai mulți lideri peneliști s-au trezit peste noapte că nu mai au acces direct la sume enorme de bani. Numai la echipa de fotbal, Dunărea Călărași s-au scurs bani mulți din visteria clubului prin diverse tertipuri financiare de care au beneficiat anumite persoane. Din acest motiv există un doral penal de delapidare.

„Mi-au reproșat că am un dosar penal, există o plângere penală împotriva mea făcută de anumiți funcționari. Dacă îmi aduc eu bine, „șpagă în chiloți„, are 4 plângeri penale cu tentă de corupție la DNA. Unde mai este onoarea? Dacă are onoare, primul pleacă el (nr. Răducu Filipescu) și apoi ne încolonăm și plecăm cu toții.  Legislația în viguare nu permite ca în ultimele 6 luni de zile de mandat să schimbi primar, viceprimar sau președinte de CJ. Întâlnirea BPJ nu a fost statutară. „Șpagă în chiloți„ avea toți angajații din subordonate și când vroia să facă ședință într-o oră, toți erau prezenți.

Trebuie să ne uităm că cetățenii așteaptă foarte mult de la aleși iar noi în loc să ne uităm pe promisiunile electorale, ne uităm cum să-l dăm pe unu la o parte ca să facem loc la un ghiocel de-al nostru sau la o păpușică să corespundă la comenzile cuiva. S-au supărat liberalii vechi că s-au închis „robineții„? S-au închis pentru că îmi dădea mie un disconfort pe termen lung. Rămâneam complice cu ei. S-au oprit hoțiile pe care liberalii le aveau. PNL-ul nu este proprietatea lui „șpagă în chiloți„. Este un partid carea are valori și principii. Trebuie să funcționeze în democrație după un statut„, a mai spus Vasile Iliuță.

Lupta rămâne deschisă în continuare iar actualul senator de Călărași, Răducu Filipescu, are un trecut „tumultos„. A stat mai bine de 12 ani la conducerea acestui județ și nu ne vine în minte măcar un proiect grandios pe care să-l remarcăm. A plecat la Senat, mai mult pe ușa din dos (la redistribuire) și ne-ar face mare plăcere dacă ne-ar răspunde la solicitarea trimisă acum o lună în care i-am cerut să ne prezinte și nouă un raport de activitate că se apropie 4 (patru) ani de mandat. „Șpagă în chiloți„, numit de Iliuță în conferința de astăzi, este un „dragon„ al politicii locale ascuns acum prin scaunele senatului de frica DNA la bătrânețe. Nu a lăsat nimic bun în urma lui și se folosește de oamenii pe care îi are în jur să-și pună în practică planurile sale diabolice.

*„Șpagă în chiloți„ (nr. Răducu Filipescu) a fost prins pe vremea când lucra la IJTL cu suma de 5 mii lei, șpagă primită de la un fost angajat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *