DNA / A început ancheta în cazul inspectorului șef, Marian Iorga de la IPJ Călărași!

La patru luni de la depunearea plângerii penale împotriva șefului IPJ Călărași, Marian Iorga, procurorii DNA au decis să înceapă anchetele în acest caz.

Deocamdată, audiați sunt doar subalternii acestuia, însă, foarte probabil, urmează și șeful IPJ. ”Din câte am aflat, vineri și luni au fost audiați la DNA mai mulți polițiști de la IPJ Călărași, în legătură cu niște fapte de corupție și abuzuri ale inspectorului șef Iorga și nu numai. Printre acuzații se numără luarea de mită, promovarea pe funcții a unora care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege, aranjarea unor concursuri”, a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Potrivit informațiilor publicate de Bugetul.ro, 20 de polițiști din cadrul IPJ Călărași au fost citați vineri, 14 februarie, și luni, 17 februarie, într-un dosar aflat la Direcția Națională Anticorupție. Inițial, printre cei vizați de audieri s-ar fi numărat inclusiv șeful IPJ Călărași, Marian Iorga. Contactat de Bugetul.ro, inspectorul-șef Marian Iorga a infirmat că a fost audiat. El a declarat că, în cazul în care va fi citat în fața oricărui organ de ancheta, se va prezenta negreșit, pentru a se afla adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *