PSD / Iulian Iacomi: „Ludovic Orban nu poate fi desemnat premier„

Mesajul președintelui PSD Călărași, Iulian Iacomi cu privire la decizia Curții Constituționale!

„Dragi prieteni,

Curtea Constituțională îi spune de fapt președintelui României, prin decizia de astăzi, că nu avea cum să propună același premier care tocmai fusese demis prin moțiune de cenzură, mai ales în absența unei majorități parlamentare care să susțină propunerea.

Așadar, în opinia judecătorilor CCR, Klaus Iohannis ar fi trebuit și ar trebui în continuare să desemneze un premier care are o majoritate parlamentară. Ludovic Orban nu se bucură de sprijin în Parlament, ceea ce înseamnă că Ludovic Orban nu poate fi desemnat premier.

Dincolo de orice calcul politic însă, joaca de-a desemnarea premierului trebuie să înceteze. România are nevoie de un guvern responsabil care să ia măsurile necesare pentru a împiedica izbucnirea unei epidemii în România, similară cu cea care a izbucnit acum în Italia. În condițiile în care cea mai mare comunitate de români din afara granițelor țării trăiește în Italia și o parte dintre ei se întorc acasă, măsurile trebuie luate de urgență.

Să sperăm că măcar în ceasul al doisprezecelea președintele Iohannis va înțelege că trebuie să respecte dispozițiile Constituției, acea lege fundamentală pe care s-a obișnuit să o calce de prea multe ori în picioare de la preluarea mandatului său„.

Președintele PSD Călărași

Iulian Iacomi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *