Alexandru Chiriță: „Pro România vine cu soluții noi„

Alexandru Chiriță, coordonator municipal, Pro România, Călărași

Invitat la emisiunea „De toate pentru toți„ de la radio Voces Campi, moderată de Elena Solomon, noul coordonator al organizației municipale Călărași, Pro România, Alexandru Chiriță și-a expus punctul de vedere referitor la activitatea sa politică actuală. Chiriță și-a dat demisia din funcția de consilier local dar și din PSD Călărași trecând la Pro România. Cum vede domnia sa administrația locală și care ar fi soluțiile pentru dezvoltarea acestui oraș citiți în materialul de mai jos.

Alexandru Chiriță spune că a renunțat la PSD pentru că acest partid se îndrepta „în direcția greșită„ și a ales Pro România pentru că este un om de stânga.

„M-am detașat o perioadă de zona politică dar am simțit nevoia să mă întorc în viața publică după un an de zile de pauză. Mi-am dat demisia din funcția de consilier local, o funcție pe care eu am dobândit-o prin muncă în 2016, doar că la un moment dat am intrat pe contra-sens cu obiectivele partidului, cu direcția în care se îndrepta acest partid, PSD și a trebuit să mă delimitez. Sunt un om vertical, un om drept și am renunțat la toate funcțiile politice din acel partid. Nu am făcut jocuri murdare, nu am ținut de funcții și am spus oamenilor la vremea respectivă ceea ce gândeam. Inclusiv în interiorul partidului am discutat despre lucruri care nu mi s-au părut în regulă. Probabil că nimeni nu m-a înțeles dar efectele se vor simți cât de curând. 

Din postura mea de „observator„ am decis să mă înscriu în Pro România. De ce? Pentru că eu sunt un om de stânga iar în data de 20 februarie m-am alăturat acestei echipe după câteva discuții cu coordonatorul județean, Răzvan Meseșeanu. Domnia sa mi-a oferit o oportunitate, aceea de a prelua șefia organizației municipale (…)„, a spus printre altele, actualul coordonator al organizației municipale, Pro România.

Din punctul său de vedere, Chiriță crede că Pro România va avea un cuvânt de spus pe plan local iar partidul pe care l-a ales va veni cu soluții noi pentru cetățeni.

Pro România va conta foarte mult în ceea ce urmează să se întâmple pe plan politic local. Alegerile din acest an vor fi total atipice de ceea ce s-a întâmplat până acum pentru că există un grad foarte mare de nemulțumire în rândul populației. Acest lucru este generat de două aspecte: administrația actuală care a făcut mai mult sau mai puțin (…), oamenii iau contact cu realitatea și văd ceea ce este în Călărași. Și mai există nemulțumirea de ceea ce a lăsat în spate pesede-ul în urma unei guvernări bazată pe un populism(…)

Noi trebuie să evaluăm situația actuală, să le spunem oamenilor lucrurilor pe nume să vedem unde suntem astăzi și să venim cu soluții concrete pentru oameni (…). Trebuie să decontezi în fața oamenilor ceea ce ai făcut. Dacă nu, oamenii te vor sancționa pentru că așa este democratic. Pro România vine cu soluții noi, cu oameni tineri care sunt independenți din punct de vedere financiar, politic și vor să genereze idei noi. Eu cred că oamenii vor înțelege mesajul meu. Acest partid poate aduce o schimbare de mentalitate. Noi vom spune adevărul indiferent dacă vom deranja. Ne dorim ca cei mai mulți dintre cetățeni să se îndrepte către Pro România„, a afirmat Alexandru Chiriță.

Cum vede administrația locală

Alexandru Chiriță vede altfel lucrurile în spectrul politic local. Coordonatorul pe municipiu al Pro România crede că administrația locală trebuie să se delimiteze de mediul politic iar edilul trebuie să delege atribuțiile ca mai apoi să urmărească în detaliu proiectele pentru comunitate.

Am observat și eu în mediul online că s-a făcut un sondaj pentru alegerea viitorului primar. Ca să analizez acest lucru am observat că oamenii vor un primar care să fie bun organizator, între 40-50 de ani (…). Din punctul meu de vedere, primarul are un rol mai mult onorific de reprezentare. Primarul trebuie să fie cel care gândește lucrurile diferit de ceilalți. Partea executivă, administrativă trebuie să formeze oameni de echipă. Asta înseamnă: viceprimarii, administratorul public etc. Primarul trebuie să delege sarcinile și să urmărească realizarea obeictivelor. Primarul trebuie să verifice șantierele orașului, să participe la evenimentele publice, să fie implicat în viața comunității, așa văd eu lucrurile (…). 

Eu cred că nu ar trebui să ne gândim la proiecte megalomanice în primul rând. Ar trebui să începem cu pași mici, cu proiectele mici, să ne aplecăm asupra nevoilor oamenilor, să le spunem adevărul să știm de unde pornim acest drum. Oamenii trebuie să fie informați să știe fiecare dintre ei ce responsabilități are dar și ce drepturi. Să fim uniți ca și comunitate. Administrația, comunitatea și politica trebuie să meargă în aceeași direcție pentru că altfel nu vom realiza lucrurile pe deplin. Dacă vom înțelege cu toții că trebuie să ne facem datoria de cetățeni, dacă administrația va încelege că trebuie să se focuseze strict pe administrație și mai puțin pe viața politică, dacă vom avea curajul să luăm decizii importante pentru comunitatea locală, care poate vor deranja anumite persoane dar trebuie să le asumăm, peste 4 ani vom vedrea rezultate spectaculoase„, a mai spus Alexandru Chiriță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *