Iliuță la PSD cu 10 primari din județ. Pandea la PNL cu 4 primari. Noi știm rezultatele!

Am avut o săptămână destul de electrizantă pe scena politică locală. Cel mai important moment a fost trecerea la PSD a președintelui de Consiliu Județean, Vasile Iliuță. 

„Astăzi (nr. 5 martie a.c.) este o răscruce de drumuri. Am decis să mă alături unei echipe câștigătoare (PSD) să ducem pe mai departe promisiunile pe care le-am făcut în fața călărășenilor. Vom fi echipa câștigătoare pe 14 iunie 2020 (…)„, a spus Vasile Iliuță în prezența președintelui PSD, Marcel Ciolacu, a secretarului general, Paul Stănescu dar și a președintelui PSD Călărași, Iulian Iacomi și a senatoarei, Roxana Pațurcă, prezenți la conferința de presă.

Borcea, Curcani, Cuza Vodă, Dor Mărunt, Budești, Crivăț, Gurbănești, Nana, Valea Argovei, Vâlcelele, sunt cele 10 localități care au trecut la PSD cu primarii lor.

De partea cealaltă, cei de la PNL au făcut și ei câteva „transferuri„ în mediul politic. Ciprian Pandea, fost Secretar de Stat în guvernarea PSD a întors „armele„ și a trecut la PNL cu 4 primari. Vasilați, Tămădău Mare, Ștefan cel Mare și Lehliu-Sat, sunt localitățile „afiliate„ acum PNL. Organizația județeană a reușit să obțină și un candidat puternic la Fundulea. Mădălina Obadă reprezintă PNL în lupta din orașul Fundulea însă acolo lucrurile nu sunt foarte clare. Organizația locală din Fundulea îl susține pe Valeriu Bebereche iar Mădălina Obadă are „girul„ organizației județene condusă de Daniel Drăgulin dar și a senatorului Răducu Filipescu.

Ca și concluzie…

PSD Călărași s-a întărit foarte serios pentru alegerile ce vor urma. Asta este clar! Dar PSD s-a întărit și „datorită„ lui Răducu Filipescu, senatorul cu „jocurile„ de culise din PNL Călărași. Datorită modului său de a face politică dar și „deranjat„ de acțiunile lui Vasile Iliuță, Filipescu a început o luptă internă de excludere a noului membru PSD. Un război din care, pentru moment, învingători au ieșit cei de la PSD Călărași.

Lupta continuă iar jocurile de culise vor produce o mare surpriză, atât la Consiliul Județean cât și la Primăria Călărași. Noi avem „rezultatele„ dar… momentan nu vom sufla o vorbă ca să nu le stricăm „ploile„ unora. La Călărași au fost tot timpul „înțelegeri„ politice. „Ștrumfării„, cum ar zice alții. Și acum 4 ani, unii și-au luat „cașcavalul„ și s-au mulțumit cu funcții. S-au „porcăit„ între ei, dar în spate aveau deja „parafate„ înțelegerile. Deh! Jocuri…  Este posibil ca și anul acesta să fie la fel. Irefutabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *