Nea Petrică e vedetă! A ajuns cu „realizările„ sale la „România, te iubesc!„

Petre Țone (foto facebook)

Emisiunea „Județe la stăpân„ ne-a arătat doar o parte din „realizările„ primarului Petre Țone la Oltenița. Colegii de la PRO TV nu au avut timp să-l întrebe pe Țone de celebrele panseluțe, de banii care au „alunecat„ pe patinoare sau chiar de cum se „scurg„ banii din Ecosal Oltenița.  În opt ani de mandat, Țone se mândrește cu… 3 (trei) proiecte europene! Actualul primar, Petre Țone candidează din nou la Oltenița. Mai cere încă un mandat, al 3-lea!

 

Florin Petre, fost consilier Oltenița: „Sărăcia este consecința corupției. Suntem la 45 de km. de Capitală. Noi trebuia să fim prosperi, avem niște atuuri fantastice. Nu se vrea. E mai bine să ții orașul în sărăcie și tu să prosperi, să cumperi la prețuri de nimic proprietăți imobiliare„.

„Oltenița e un oraș port. Ar fi putut să fie perla Călărașiului. Micul târg care să atragă turiști de weekend. În realitate nu a fost și nici nu va fi prea curând„.

Florin Petre, fost consilier la Oltenița: „Turiști austrieci și germani care vin în croazieră pe Dunăre, acostează 240 de nave  la Oltenița. Vin două autocare de lux, îi îau pe turiști și îi duc la București. Credeți că ei cheltuiesc un euro în Oltenița? Nimic. Pe ce să cheltuiască la Oltenița? „

„Șantierul Naval de la Oltenița a fost cumpărat de mai bine de 10 ani de niște investitori indieni. Pe vremea aceea, primar era Costinel Milescu. Indienii au cumpărat de la primărie și fosta centrală termică ce avea 16 hectare de pământ cu promisiunea că vor construi un combinat cu o investiție de peste 100 milioane de euro. A existat și o clauză în contract, o clauză care a fost ridicată de actualul primar, Petre Țone„.

Paula Herlo-Protv: „Dacă știați că prima dată când au ridicat clauza nu s-au ținut de cuvânt… de ce ați ridicat-o a doua oară? 

Petre Țone: „Îmi pare rău pentru dumneavoastră dar… nu vreau să vă dau lecții, dar… ar fi trebuit să știți: clauza este ridicată de consiliul local, nu de primar„.

Paula Herlo: „Și ați făcut recomandarea de ridicare. De ce?„ 

Petre Țone: „Dacă vreți să întrebați și să răspundeți, e ok. La modul tendențios cum mă întrebați, mă forțați ori să întrerup interviul, ori să vă răspund puțin nepoliticos„.

Investitorul nu a mai ridicat nimic dar are în proprietate teren bun la Dunăre. În total 44 de hectare de teren fertil de care beneficiază așa zișii investitori indieni. 

În opt ani de mandat, primarul Țone se laudă cu doar 3 proiecte europene prin care a informatizat Primăria și a renovat turnul de apă. Valoare totală: 900 de mii de euro. „Nu suntem noi în stare să scriem proiecte europene„, recunoaște Petre Țone, primarul din Oltenița.

Cele mai mari realizări ale lui Petre Țone în 8 ani de mandat: un parc, o statuie care a costat 250 de mii de euro și o casă de cultură de 5 milioane de euro.

Petre Țone: „Vreau să pup și eu un condor. Totul se datorează ministrului de atunci al dezvoltării, Liviu Dragnea„. 

Mai multe proiecte se puteau face cu ajutorul deputatului PSD, Eugen Nicolicea, cel ce are cabinet în Oltenița.

Reporter: „Ce proiecte de lege ați depus pentru cetățenii care v-au votat?„

Eugen Nicolicea: „Sunt depuse pe site-ul Camerei…„ (Nu am găsit nimic)

Reporter: „Pentru județul Călărași, pentru Oltenița?„

Nicolicea: „Am sprijinit toate acțiunile PSD, ale administrației în acest mandat… Observ că veniți nepregătiți și cu tentă…„

 

Petre Țone, Oltenița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *