Iulian Iacomi: “Solicităm DE URGENȚĂ Guvernului României să procedeze la testarea pe scară largă”

Președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi a transmis un mesaj prin intermediul Facebook. Șeful PSD atrage atenția că în România  s-au întors mii de cetățeni din zonele galbene sau roșii de carantină și solicită guvernului să treacă la teste mai ample la scară largă.

Dragi călărășeni, adevărul este unul singur și trebuie să îl știm cu toții!

Motivul pentru care România nu are teste și echipamente pentru combaterea epidemiei, este acela că Iohannis și PNL s-au preocupat mai mult de jocurile politice și nu de sănătatea românilor! PNL a minimalizat cu bună știință criza, motiv pentru care au și tăiat alocările bugetare pentru sănătate.

Ce stocuri a făcut Guvernul DUPĂ CE Matei Balș a stabilit necesarul de materiale și echipamente specifice pentru combaterea epidemiei?

Adevărul este acela că Iohannis și PNL au fost mai ocupați cu declanșarea alegerilor anticipate și cu privatizarea sănătății, decât cu achizițiile de teste și echipamente pentru depistarea infectărilor cu acest tip de coronavirus!

Schimbarea de atitudine a lui Iohannis și modificarea discursului de la „simptome ușoare, ca în orice răceală”, la ”situația este gravă” și „SUNTEM ÎN RĂZBOI” reprezintă o recunoaștere implicită că președintele și PNL au minimalizat criza pandemiei și au făcut-o cu bună știință, în pofida avertismentelor din ianuarie ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Mai mult, pentru a combate cu fermitate orice încercare de manipulare a opiniei publice din partea președintelui și a liderilor PNL, atragem atenția asupra faptului că președintele Iohannis trebuie să înceteze ca în declarațiile publice să se laude că datorită guvernului România are cazuri puține. Atunci când efectuezi teste puține, din cauza lipsei de testere, din cauză că tu, în loc să le achiziționezi la timp, te-ai interesat mai mult de anticipate și de privatizarea sănătății, este normal ca și numărul persoanelor depistate ca infectate să fie mic!

Solicităm DE URGENȚĂ Guvernului României să procedeze la testarea pe scară largă a tuturor persoanelor care au venit din țări de risc precum Italia, Franța, Spania, Germania sau Marea Britanie, mai ales că numărul românilor care s-au întors acasă în această perioadă este unul extrem de mare, de ordinul zecilor și chiar sutelor de mii.

Pe de altă parte, în contextul incompetenței Guvernului în a lua măsurile urgente necesare în această perioadă de criză, PSD nu a stat cu mâinile în sân, precum miniștrii cabinetului Orban.

Liderii social democrați din administrația publică locală nu au mai așteptat intervențiile întârziate ale Guvernului și au trecut la treabă, oferind exemple de bune practici în lupta cu pandemia. Să nu uităm că primarii PSD au fost cei care, așa cum s-a întâmplat la București, de exemplu, au cerut închiderea imediată a școlilor și au trecut la dotarea spitalelor, a SMURD-ului și a DSP-ului cu aparatură și cu materiale dezinfectante necesare. Mai mult, Primăria Capitalei a lansat un portal dedicat educației elevilor, astfel încât întreruperea procesului de învățământ să permită totuși elevilor și profesorilor să continue procesul la distanță, pe platforme de tip e-learning.
Sunt inițiative care demonstrează că, dacă situația în țară ar fi fost gestionată acum de social-democrați, nu ar fi întârziat luarea și implementarea măsurilor necesare în această perioadă.

Dragi călărășeni,
Aveți grijă de voi și de cei dragi. Respectați măsurile de igienă recomandate de medicii care luptă acum în prima linie și respectați procedurile de izolare sau carantină. Împreună, cu toții, adoptând un comportament responsabil, vom trece cu bine și peste acestă încercare.

Sănătate tuturor!”

Președintele PSD Călărași

Iulian Iacomi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *