Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan: Ne punem problema izolării la domiciliu a celor peste 70 de ani

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat la Digi24 că numărul crescut de infectări din ultimele 24 de ore reprezintă un semnal de alarmă și că transmiterea intra comunitară este o realitate.

Acest salt față de ziua de ieri e un element de alarmă, interesează rata cu care numărul infectaților crește, pentru a putea face o previziune și pentru a se urmeri ce se poate întâmpla.
Dacă creșterile de 15 – 20 cazuri s-au menținut constante până acum, o creștere de 60 de cazuri arată o tendință de a se augmenta fenomenul, ceea ce nu e de bun augur.

Conform datelor avute de noi și care concordă cu cele de la OMS, care se referă la persoanele de peste 70 de ani, aceste persoane au un grad ridicat de mortalitate. Este imperios necesar să limităm contactul și posibilitatea de a se infecta această categorie de pacienți.

Ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu. Dacă nu putem, o să căutăm alte soluții, dar sunt măsuri care intră în sfera civilă, de competența Ministerului de Interne, mai puțin a MS”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *