In ce conditii se poate relua campionatul judetean de fotbal

Tara arde si baba se piaptana! Microbistii asteapta “fierti” reluarea Ligii a 4-a Calarasi.

 

Pandemia de Covid 19 nu ii impiedica pe oamenii de fotbal din judetul Calarasi sa-si faca planuri pentru ceea ce va urma dupa aceasta perioada dificila. Daca la nivelul Ligii I se discuta despre o revenire la normalitate incepand cu prima parte a lunii iunie, in Liga a 4-a Calarasi lucrurile ar putea reintra pe fagasul firesc chiar mai devreme.

La nivelul intrecerii judetene, e clar ca nu va mai exista timp pentru desfasurarea tuturor jocurilor care au fost amanate pana acum. Dar nici nu se va lua o decizie radicala precum cea de la Suceava, unde s-a decis suspendarea campionatului si trimiterea echipei de pe primul loc in focul barajului pentru promovarea in Liga a 3-a.

Cea mai probabila solutie pe care o va alege AJF Calarasi o reprezinta desfasurarea unui play-off la care sa participe echipele aflate pe primele patru locuri in acest moment. Castigatoarea va fi desemnata campioana judeteana si va merge la baraj. Pentru ca toate echipele se afla la acelasi nivel de pregatire fizica, adica zero, primele meciuri s-ar putea disputa la 23 mai.

Nu se stie daca acest play-off se va desfasura in sistem eliminatoriu sau tip grupa, cu numai patru participante, cum era pe vremuri in Ilfov. Totul se va decide dupa ce se vor comunica noile date la care vom avea loc meciurile pentru barajul de promovare in Liga a 3-a. O alta necunoscuta o reprezinta situatia celor de la Venus Independenta. Trupa lui Ilie Zeciu conduce detasat clasamentul in acest moment, dar nu are dreptul de a reprezenta judetul la baraj deoarece conducatorii clubului si-au cunoscut mereu lungul nasului si au refuzat prezenta in L3 in urma cu doi ani. Daca Barcelona de Calarasi nu va participa la play-off, in locul sau va fi admisa ACS Roseti.

Aceasta varianta este imbratisata fara probleme de toata lumea fotbalului calarasean, chiar daca asta inseamna ca aproape trei sferturi din echipe isi vor relua activitatea tocmai in toamna. Primariile aveau probleme serioase si inainte de aparitia crizei. Asa ca o pauza ca aceasta ar fi o adevarata mana cereasca pentru autoritatile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *