Bomba bombelor! Tranzactie de 5 milioane de euro in Calarasi

Investitorii considera ca cea mai importanta ramura a economie este deosebit de atractiva in judetul Calarasi.

Fermierii se plang in acest an ca seceta le compromite culturile. Graul si orzul trec cu greu peste glezna, iar culturile de floarea soarelui si de porumb au rasarit, dar fara uniformitate. In aceste conditii, e clar ca productiile vor fi dintre cele mai proaste in 2020.

Cu toate acestea, tranzactiile din agricultura calaraseana raman la cote inalte. Potrivit Ziarului Financiar, Agromixt Buciumeni, care exploateaza 3.500 de hectare, s-a vanzut cu 5 milioane de euro unui investitor care si-a propus ca in urmatorii ani sa lucrez 20.000 de hectare pe raza judetului Calarasi.

“Holde Agri Invest, companie românească care operează terenuri agricole, a semnat preluarea Agromixt Buciumeni, firmă înfiinţatată în 1991 de Ion Alexandru, care exploatează terenuri agricole în judeţul Călăraşi pe o suprafaţă de circa 3.500 de hectare. Valoarea tranzacţiei este de 5 milioane de euro, iar astfel Holde ajunge la un portofoliu de 7.000 de hectare de teren. Holde Agri Invest a făcut această investiţie în pofida contextului actual din România, al pan­demiei de COVID-19, susţinând că cererea de pro­duse agricole rămâne neschimbată, iar fer­mierii trebuie să asigure continuitatea activităţilor”, scrie Ziarul Financiar.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *