Cand reintra in priza fotbalul calarasean

Microbistii calaraseni mai au de asteptat pana cand vor sparge din nou seminte la un meci de fotbal.

Dunarea Calarasi este in continuare in vacanta. La stadion s-au ridicat stalpii instalatiei de nocturna, in vreme ce jucatorii si staff-ul tehnic se afla in somaj tehnic. Aceeasi masura s-a mai luat si la Inainte Modelu si Agricola Borcea. Vasile Tirsolea, patronul lui Mostistea Ulmu, este singurul care si-a permis sa plateasca salariile la acelasi nivel ca inaintea pandemiei pe care o provocat-o Covid-19.

15 mai, data la care vom scapa de starea de urgenta si vom trece la starea de alerta, se apropie cu pasi repezi. Toata lumea o sa iasa din casa de la acea data. Evident, si lumea fotbalului asteapta acest moment, cu toate ca autoritatile centrale vorbesc cu prudent despre o eventuala reluare a intrecerilor sportive. Pana acum e clar ca, in cel mai fericit caz, se va juca fara spectatori pana la toamna.

In acest moment se fac scenarii. Nimeni nu isi asuma vreo decizie. Federatia Romana de Fotbal doreste un aviz din partea Ministerului Sanatatii pentru ca jocurile din Liga a 2-a, acolo unde activeaza Dunarea Calarasi, sa se joace cu portile inchise. Cristi Pustai, tehnicianul gruparii “galben-albastre”, a spus insa lucrurilor pe nume. La cat de putina lume vine la meciuri, nu se poate vorbi despre nerespectarea regulilor de distantare sociala.

Cand se va relua esalonul secund, daca se va mai intampla acest lucru, Dunarea ar urma sa evolueze in play-out. O decizie inca nu s-a luat, insa multe cluburi din Liga a 2-a vor ca actuala editie de campionat sa continue cu un play-off la care sa participe primele opt echipe din campionat. Urmatoarele opt, adica si echipa lui Pustai, ar urma sa joace in play-out si sa se lupte pentru evitarea retrogradarii.

“Asupra Ligii 2 au planat mai multe discuții. Până la urmă s-a pus mai mare accent pe varianta cu sistem play-off și play-out. Cluburile ar urma să fie împărțite astfel: locurile 1-8 în play-off, 9-18 în play-out. Se va juca într-o singură manșă, iar punctele nu vor fi înjumătățite, în ciuda dorinței celor de la Petrolul și Rapid, idee apreciată și de Răzvan Burleanu. Ploieștenii și giuleștenii au propus ca punctele să fie înjumătățite, susținând ideea că sunt mai puține meciuri de jucat și astfel ar fi mai greu de remontat diferența. Președintele FRF a fost de acord cu ideea celor două, însă au fost multe cluburi care s-au opus”, scrie Gazeta Sporturilor.

Meciurile oficiale ar urma sa se desfasoare din 3 in 3 zile, pe tot cuprinsul lunilor iunie si iulie. Un adevarat chin! Intr-un ritm mult mai alert insa este programata Liga a 3-a, unde FRF vrea sa programeze 14 jocuri in 8 saptamani. Si nu e totul. Barajul pentru promovarea in L3 ar putea sa se joace in august. Nu e nimic anuntat oficial. Insa peste o saptamana se vor clarifica lucrurile.

Deocamdata, in fotbalul calarasean nu se anunta probleme financiare. Insa e clar ca nu va mai exista aceeasi risipa ca pana acum din moment ce autoritatile locale au cheltuit, in mod justificat, sume uriase pentru a impiedica raspandirea virusului Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *