Ciolacu : “PSD este alături de părinții care rămân acasă pentru a supraveghea copiii minori”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat astăzi într o conferință de presă faptul că partidul său va elabora un proiect de lege să vină în sprijinul părinților care nu au unde de să-și lase copii.

PSD este alături de părinții care rămân acasă pentru a supraveghea copiii minori și care riscă să rămână fără indemnizația de 75% din salariul după încetarea stării de urgență, pe 15 mai.
Guvernul PNL nu se gândește la situația acestor părinți care nu au unde să lase copiii – nici la after-school sau grădiniță pentru că unitățile de învățământ sunt închise, nici la bunici pentru că riscul infectării acestora e prea mare.
La fel au procedat și la începutul crizei, până când PSD a elaborat un proiect de lege care prevedea o compensație de 75% pentru unul dintre părinți, care va rămâne acasă pentru îngrijirea copiilor.
Ministerul Muncii a preluat proiectul PSD și l-a transformat în OUG, dar l-a modificat prost, în sensul că a exclus vacanțele din perioada in care se acordă compensația. Ulterior, când s-a apropiat vacanța, iar părinții au început să pună presiune, Guvernul a modificat OUG, lăudându-se apoi cu eliminarea proprie prostii.
Dacă Guvernul PNL nu va lua măsuri, PSD va adopta urgent în Parlament un act normativ care să permită acestor părinți să rămână acasă alături de copii, până la redeschiderea școlilor și grădinițelor!”, a declarat printre altele, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *