BELEA! Manastirea, promovata in Liga a 3-a

Ai grija ce nu-ti doresti pentru ca s-ar putea sa primesti!

Venus Independenta, ocupanta primului loc in Liga a 4-a Calarasi, nu are dreptul de a promova in cel de-al treilea esalon al fotbalul romanesc. Trupa lui Ilie Zeciu a castigat barajul in urma cu doua sezoane, insa lipsa banilor a facut ca gruparea condusa de catre Ion Radu sa refuze prezenta in competitia superioara.

In aceste conditii, in acest sezon ar fi trebuit ca judetul Calarasi sa fie reprezentat la baraj de catre ocupanta locului secund, pozitie ocupata acum de catre Unirea Manastirea. Formatia antrenata de catre Florin Stancu s-ar putea sa primeasca fix ce nu isi doreste.

Potrivit postului de televiziune Antena 1, Federatia Romana de Fotbal se gandeste sa recomande asociatiilor judetene inghetarea intrecerilor. Mai mult decat atat, campioanele judetene vor fi promovate direct in Liga a 3-a. Oficialii de la Casa Fotbalului iau in calcul acest scenariu deoarece semnalele pe care le au de la formatiile aflate deja in esalonul tert nu sunt deloc incurajatoare. Autoritatile locale din toata tara au cheltuit foarte multi bani pe dezinfectie in ultimele saptamani, motiv pentru care nu mai au bani nu doar pentru sport, ci nici macar pentru plata salariilor angajatilor din primarii sau consilii judetene. Astfel, este de asteptat ca multe echipe sa renunte la participarea in Liga a 3-a din vara acestui an. Iar FRF vrea sa foloseasca acest prilej pentru a promova direct campioanele judetene.

Deocamdata, decizia nu a fost oficializata. In urmatoarele zile urmeaza ca toti presedintii asociatiilor judetene de fotbal sa participe la o videoconferinta pentru a discuta impreuna despre cum vor incheia acest sezon competitional. In clipa de fata, singurul campionat suspendat este cel de la Suceava. Ciprian Anton, presedintele AJF-ului de acolo, a argumentat decizia prin faptul ca la acest nivel multi jucatori au job-uri de unde ar putea aduce microbul in lumea fotbalului.

Daca Federatia Romana de Fotbal va anunta oficial inghetarea intrecerilor judetene si promovarea directa a echipelor aflate pe loc fruntas, Manastirea s-ar intoarce in Liga a 3-a dupa o pauza de 18 ani. Vestea nu este insa una tocmai grozava pentru echipa antrenata de catre Florin Stancu.

Pare greu de crezut ca primarul Marian Iancu va face rost de fondurile necesare unei participari in cel de-al treilea esalon. Asta ar complica viata liberalului pe care localnicii l-ar contesta si mai tare, lucru de care ar profita social-democratul Bogdan Gingasu. Acesta a condus echipa locala de fotbal in trecut, chiar in perioada in care aceasta activa in Liga a 3-a, iar acum isi doreste sa devina primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *