#statiacasa A zis orbul: “Sa vedem!”

Intr-o saptamana vom afla cand si daca vom mai avea fotbal la nivel judetean in acest sezon. #statiacasa

Belgia, Franta si Olanda, tari in care fotbalul nu e doar sport, ci fabrica de facut bani, au hotarat sa suspende intrecerile interne. Romania, acolo unde interesul publicului pentru sportul rege a scazut dramatic in ultimii ani, nu mai incape de atatia microbisti care bat din picioare ca nu se mai poate trai fara fotbal.

Federatia Romana de Fotbal se consulta in aceasta perioada cu toate structurile afiliate, insa asteapta un aviz din partea Ministerului Sanatatii pentru a putea relua competitiile. In orice caz, se va juca fara spectatori, motiv pentru care agitatia de la nivelul judetului Calarasi este una total nejustificata.

Asociatia Judeteana de Fotbal a anuntat care este situatia la zi. “In data de 30.04.2020, Comitetul de Urgenta al Asociatiei Judetente de Fotbal Calarasi, compus din Dinca Dorinel, Ion Radu si Dan Mircea, s-a intrunit si a luat decizia de a anula toate competitiile de copii si juniori din cadrul judetului Calarasi pentru sezonul 2019 – 2020 dupa consultarile avute cu membrii Comisiei de Copii si Juniori, urmand ca in data de 07.05.2020 sa aiba loc o videoconferinta organizata de Federatia Romana de Fotbal impreuna cu presedintele Razvan Burleanu si reperezentantii AJF -urilor, unde se va discuta posibilitatea reluarii competitiilor sportive”, a scris pe pagina de Facebook a forului fotbalistic judetean.

In conditiile in care meciurile se vor juca fara spectatori, o reluare a campionatelor judetene reprezinta o greseala. Dovada in acest sens sta si faptul ca FRF isi doreste ca in aceasta vara sa promoveze in Liga a 3-a toate echipele care inainte de izbucnirea pandemiei se aflau pe primul loc in clasament la nivelul Ligii a 4-a. In acest caz, Unirea Manastirea va juca din vara in aceeasi intrecere cu Borcea, Ulmu si Modelu.

Sunt doua motive pentru care nu trebuie sa se mai joace fotbal la nivel de amatori. In conditiile in care audienta, scazuta si inainte de pandemie, va fi zero, autoritatile locale nu mai au nici o justificare pentru a aloca bani doar pentru ca 20 de cetateni, multi dintre ei din afara localitatii, sa bata mingea fara ca nimeni sa nu-i priveasca.

Apoi mai sunt si motive de siguranta. Specialistii danezi au spus ca jucatorii nu pot trasmite virusul in timpul meciului deoarece ar fi ca doua persoane sa stea aproape minimum 15 minute pentru ca acest lucru sa se intample. Dar ce faci cu cei care stau pe banca de rezerve? Sigur, ii poti obliga sa nu mai stea pe banca, ci in tribuna. Dar cum ii duci la stadion? Sigur nu toti jucatorii au masina personala si sigur nici o echipa nu isi permite sa plateasca atatia bani pe combustibil.

Si cine raspunde daca se descopera vreun jucator infectat cu Covid-19 dupa vreo etape deja jucate? In mod normal, trebuie sa izolezi toti coechipierii si antrenorii, dar si pe adversari si pe adversarii adversarilor. Iar daca printre acestia se afla, sa zicem, un politist sau un jandarm, oameni aflati in prima linie in aceasta perioada, ai blocat totul judetul. #statiacasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *