FOTBAL CALARASEAN. Doua echipe in Liga a 2-a, trei echipe in Liga a 3-a

Dupa Unirea Manastirea, si Mostistea Ulmu poate profita de pe urma pandemiei provocata de Covid-19.

Joi, 7 mai 2020, Federatia Romana de Fotbal va organiza videoconferinte cu toate structurile afiliate participante la intrecerile de seniori, precum si cu presedintii asociatiilor judetene. In teritoriu sunt probleme cu banii, nimeni nu are curaj sa riste din cauza faptului ca virusul Covid-19 inca pandeste, dar exista presiuni inutile pentru reluarea intrecerilor fotbalistice.

In tot acest context, Ministerul Tineretului si Sportului a anuntat foarte clar care sunt conditiile pentru practicarea sporturilor de echipa intr-un cadru organizat. Cu exceptia formatiilor din Liga I, nimeni nu isi permite sa respecte ceea ce a cerut ministrul Ionut Stroe.

FRF cauta solutia care sa nu puna in pericol incasarile din drepturile tv sau din contractele de publicitate pe care cu greu le-a obtinut. Insa trebuie sa tina cont si de faptul ca multe echipe cer ca sezonul sa se incheie in acest moment, fara sa se mai joace nici macar in Liga a 2-a si Liga a 3-a.

Se lucreaza la mai multe scenarii. Cel mai bun este acela in care UTA Arad si CS Mioveni, ocupantele primelor doua locuri in L2, ar promova pe prima scena a fotbalului romanesc, iar Turris-Oltul Turnu Magurele ar juca un meci de baraj cu echipa ce va incheia play-out-ul din L1 pe locul 6. Ar urma ca nimeni sa nu retrogradeze si sa ramane in continuare 18 echipe in cel de-al doilea esalon.

Acestora li se vor alatura inca 10 echipe din Liga a 3-a. Adica primele doua formatii din fiecare serie. Varianta aceasta este sustinuta de Foresta Suceava, CSM Slatina si Minaur Baia Mare, dar si Concordia Chiajna, acolo unde in staff-ul administrativ lucreaza Auras Brasovean, un apropiat al celor din conducerea FRF. Astfel, se va ajunge la 28 de echipe in L2, situatie in care acestea vor fi impartite in doua serii a cate 14 formatii. Va rezulta astfel un sezon 2020-2021 cu mai putine jocuri, deplasari mai scurte, lucru ce convine tuturor in conditiile in care criza economica va afecta si fotbalul din tara noastra.

In aceste conditii, Mostistea Ulmu, aflata acum pe locul doi in Seria a II-a, va promova in Liga a 2-a si va juca in aceeasi serie cu Dunarea Calarasi. Vestea este una senzationala pentru formatia lui Vasile Tirsolea, care si-ar vedea astfel visul implinit.

Astfel, din vara vom avea parte de un nou boom fotbalistic in judetul Calarasi. Doua echipe in L2 si trei formatii in L3, dupa promovarea Unirii Manastirea, ar insemna un adevarat deliciu pentru microbisti. Totul se va clarifica la sfarsitul acestei saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *