Călărași / Noroi în activitatea unui manager de spital de nici 24 de ore!

Nici nu a fost bine instalată pe funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Călărași, că s-au și trezit alde ”neica nimeni” să arunce cu noroi DIRECT în medicul Mihaela Vintilă!!! Și când folosesc cuvântul ”direct” știu clar la ce mă refer, pentru că la 24 de ore de la instalare, nici nu poate fi vorba de activitatea desfășurată de echipa domniei sale în unitatea de sănătate de la Călărași.

Doar că, așa cum există întotdeauna ”chițibușari” care scriu ”la comandă” sau direct ”la șantaj”, au apărut și pe la noi unii care nu numai că s-au trezit ”ziariști” peste noapte, dar își permit să vină cu acuze asupra unui medic despre care nu știe nimic. Sau se face că ”știe” câte ceva doar dacă ”cineva” îi asigură și o sumă ”babană de bani”!

Și, uite așa, ”noroiul comandat” este imediat aruncat spre dr. Mihaela Vintilă, fără ca managerul să fie vinovat, tocmai pentru că semnatarul materialului denigrator se contrazice chiar el în textul publicat pe site-ul pe care îl administrează!

În primul rând, în materialul respectiv nu am văzut pe nimeni care să fie înregistrat în momentul în care ”o înjură cu foc pe directoarea spitalului” ceea ce denotă că această constatare este numai a celui care scrie articolul, suntem convinși că oamenii aflați la intrarea în Ambulatoriul Integrat al SJU Călărași habar nu aveau la momentul respectiv că managerul a fost schimbat!
Cât despre ”selectarea cetățenilor la intrare” făcută de către angajatul unei firme de pază, l-aș întreba pe ”ziarist” dacă nu cumva același lucru s-a făcut și până acum, încă de la debutul pandemiei de coronavirus, atunci când la conducerea spitalului era altcineva?

Și acum, pe bune, doar n-oi fi vrut să facă selectarea însuși managerul spitalului sau să-i fie blocată activitatea vreunui alt medic sau asistent care oricum au foarte mult de muncă în această perioadă, și nu numai, în unitatea de sănătate.

Și, apropo, de distanțarea socială ai auzit și tu sau de protejarea pacienților împotriva infectării cu noul coronavirus? Din imaginile prezentate nu prea se vede acest lucru și nu faci niciun comentariu. Ești partinic, să fim serioși!
”Reporterul” se mai contrazice singur și atunci când spune că ”nici ministrul Tătaru nu a putut verifica funcționarea Ambulatoriului Integrat sau măcar să verifice Registrele de consultații care sunt goale…”
Păi, de ce nu s-a putut face acest lucru, te-ai întrebat? Nu ai un răspuns, dar arunci cu același noroi în noua conducere a spitalului județean care, la vizita ministrului Tătaru, nici măcat nu era numită! Tu, te auzi ce spui?

Cât despre ”registre”, potrivit informațiilor noastre, acestea nu au fost completate încă de la debutul pandemiei!
Și cum ”comanda editorială” nu ar fi fost completă, ”ziaristul” se leagă și de faptul că dr. Mihaela Vintilă și echipa sa și-ar fi dorit (vezi, Doamne!?) să-și facă și ”o imagine pozitivă” prin biroul Președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță și pe la blocurile ANL construite de curând pentru cadrele medicale.
Total eronat! În primul rând că nu-mi amintesc ca dr. Mihaela Vintilă să-și fi ”comandat” vreun material de presă în care să-i fie aduse omagii și nu cred că un specialist care a studiat șase ani și a căpătat o experianță de ani buni să aibă nevoie de așa ceva. Cât despre vizita la președintele CJ nu pot să cred că a ajuns acolo neinvitată și este cât se poate de firesc, având în vedere noua activitate, că trebuie să existe o colaborare reală între consucerea CJ și cea a SJU Călărași.

N-ar fi mai bine ca în această perioadă, care este și așa destul de dificlă, să lăsăm să treacă un timp și mai apoi să analizăm activitatea de manageriat interimar a dr. Mihaeala Vintilă și a echipei sale și să susținem în mod corect și, mai ales, EFICIENT colaborarea dintre conducerea Consiliului Județean și a Spitalului Județean de Urgență Călărași?

Părerea mea e că o colaborare bună și înțeleaptă în ceea ce privește administrarea banului public va fi întodeauna benefică în ceea ce privește actul medical de calitate care trebuie să ajungă la noi, cei care într-un moment sau altul al vieții ajungem pe un pat de spital cu diferite probleme de sănătate.

Așadar, mult succes în activitate noii conduceri manageriale a spitalul de la Călărași și să aveți capacitatea să vedeți dincolo de interesele obscure ale unora sau altora!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *