Ce cartier din Calarasi a intrecut temutul Ferentari

O manipulare grosolana pune intr-o lumina proasta Municipiul Calarasi.

Digitalizarea excesiva a adus informatia si unde nu trebuie. Aproape orice roman foloseste acum un telefon inteligent, iar retelele de socializare s-au transformat in adevarate platforme de manipulare. De exemplu, s-a rostogolit in mediul online ca Primaria Municipiului Bucuresti ofera cate 200 de lei pentru fiecare bucurestean care se testeaza de Covid-19.

Primarul Gabriel Firea a spus ca informatia nu este reala. PMB nu plateste vreun leu nici unui cetatean care se testeaza, ci deconteaza catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cate 200 de lei pentru fiecare test facut bucurestenilor. Este o mare diferenta. Insa bucurestenii nu au ascultat primarul – pentru ca e un nenorocit, minte, ia spaga, etc, nu? – si au luat in considerare stirile false, cu titluri pompieristice.

Intr-o situatie asemanatoare se afla acum si Primaria Municipiului Calarasi. De cateva zile, in mediul online se distribuie nebuneste un articol care contine un top al celor mai curate orase din Romania. Calarasi este la coada, ocupa penultimul loc, intrecand doar Resita.

Mai mult decat atat, cartierul 2 Moldoveni, despre care e clar ca nu putem spune ca este o oaza de prosperitate, se afla pe locul al doilea intr-un clasament al celor mai murdare cartiere din Romania, intrecand chiar si temutul Ferentari, din Bucuresti.

Ce nu spune nimeni? Studiul a fost efectuat în perioada noiembrie 2016 – mai 2017 pe un eșantion de 199.621 de români din toate regiunile țării, având o marjă de eroare de 0,5% și un prag de încredere de 95%. Ce inseamna asta? Ca asistam la o manipulare grosolana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *