Cat va costa Pasajul Drajna si cine o sa-l plateasca

Sa vezi si sa nu crezi! Autoritatile centrale pregatesc o investie majora fix in judetul Calarasi.

E batalie mare la Calarasi. Sorin Vrajitoru (PSD) se bate cu pumnul in piept ca datorita lui se va face Pasajul Drajna. Daniel Dragulin (PNL) ne anunta ca Guvernul Orban a aprobat constructia acestui important element de infrastructura. Pana cand se hotarasc cei doi lideri politici al cui este merita – noi nu ne bagam nici de data asta – soferii vor mai avea de stat la coada cativa ani pentru a trece peste calea ferata de la Drajna.

Daca acum se asteapta cu zecile de minute pentru a trece din Ialomita in Calarasi sau invers, sa vezi distractie ce o sa fie cand o sa inceapa constructia pasajului. O sa ne facem buletin de Drajna dupa doua drumuri pe soseaua ce leaga Moldova de sudul tarii.

Acum sa trecem la lucruri mai serioase, ca nu intereseaza pe nimeni daca pasajul asta minunat o sa apara datorita PSD sau PNL. Ideea este ca s-au facut pasi importanti si rapizi pentru a scapa de statul la coada. Investiția va avea o valoare estimată de aproape 28 milioane de euro. Finanțarea acestui obiectiv va fi realizată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat.

Pasajul Drajna va avea o lungime de 3.000 de metri. Constructia va afecta 22 de constructii si anexe. Punctul de început îl reprezintă zona nodului rutier Drajna de pe autostrada A2 unde va fi amenajat un sens giratoriu prin care se vor asigura relațiile între autostrada A2, noua secțiune din DN21 și traseul existent al DN 21. Traversarea canalului de irigație existent, DN 3A și a Magistralei CF 800 București – Constanța se realizează prin intermediul unui pasaj denivelat. Traseul se termină în actuala intersecție dintre DN21 cu DC 20, care se amenajează cu sens giratoriu. DN 21 existent va fi păstrat pentru asigurarea traficului riveranilor satului Drajna Nouă și legătură cu DN3A.

Pasajul va fi alcătuit dintr-o grindă continuă pe 5 deschideri și 2 grinzi continue pe 3 deschideri. Calea pe pasaj are partea carosabilă de 16,80 m, cuprinzând 4 benzi de circulație și cu o zonă mediană de 2,00 m. Calea podului va fi încadrată de parapete direcționale de siguranță pentru protecție foarte ridicată tip H4b. Pe zona de traversare a căii ferate și a drumului național sunt prevăzute și panouri de protecție din plasă de sârmă.

Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. DN 21 asigură legătura rutieră între Municipiul Brăila (km 0+000) și Municipiul Călărași (km 130+300) realizând conectivitatea zonei Brăila – Galați și a Municipiilor Slobozia şi Călăraşi cu reţeaua rutieră europeană centrală TEN-T. Acum sa vedem cand o sa inceapa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *