Ultimul transfer al lui Iliuță!

Miscarile de trupe de pe scena politica locala genereaza valuri uriase.

Vasile Iliuta, presedintele Consiliului Judetean Calarasi, a parasit PNL si s-a mutat la PSD, partid din partea caruia doreste sa obtina un nou mandat in fruntea institutiei pe care o conduce din 2016. Seful CJ nu a plecat cu mana goala din PNL, ci a luat cu el o serie de primari.

Miscarile de trupe de la PNL spre PSD genereaza o adevarata furtuna la nivel local. De exemplu, la Manastirea, primarul Marian Iancu a trecut de la “galbeni” la “rosii” in urma relatiei pe care o are, prin fratele sau, cu Vasile Iliuta. Mutarea este cat se poate de fireasca. Pana aici, nimic deosebit, chiar daca primarul afirmase recent ca ramane liberal pe vecie.

La Manastirea, ultimele sondaje il indicau ca favorit la alegerile locale din acest an pe Bogdan Gingasu. In baza relatiei cu Iulian Iacomi, liderul social-democratilor calaraseni, acesta se pregatea sa candideze din partea PSD, partid pentru care a obtinut rezultate impresionante la ultimele alegeri.

Numai ca trecerea lui Iancu la PSD a reprezentat o lovitura crunta pentru Gingasu, care s-a revoltat in fata lui Iacomi. Primarul de la Lehliu Gara a incercat sa-l calmeze, propunandu-i pozitia de viceprimar. Gingasu ar fi tentat, insa nu mai are incredere in Iancu, dupa ce acesta l-a pacalit in 2016 si a pus pe altcineva in aceasta pozitie.

Constient de potentialul lui Gingasu, personaj politic cu mare priza la tineri, Iacomi i-a promis o functie de director la o “deconcentrata” ce ofera salarii babane. Numai ca acolo e apa cam mare pentru Bogdan, astfel ca a preferat sa se orienteze catre PNL. Pana sa iscaleasca adeziunea la liberali, Gingasu a aflat ca este dorit la USR. Si uite asa, apropierea alegerilor incinge si mai tare atmosfera la Manastirea.

Trecerea la PSD l-a propulsat din nou pe Iancu in pozitia de favorit, insa Gingasu nu se lasa si vrea sa dea lovitura. Se gandeste ca PNL are multi sustinatori la Manastirea, dar e constient si de faptul ca un partid ca USR, cu mare credibilitate in acest moment, poate insemna o rampa de lansare intr-o cariera politica ce poate trece dincolo de hotarului comunei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *