AJF Călărași a decis: “Mânăstirea și Oltenița joacă baraj! Venus e campioană fără drept de promovare!

Comitetul Execuriv al Asociației Județene de Fotbal Călărași, a decis ca echipa din Independența să fie campioană județeană dar fără drept de promovare!

În acest caz, Comitetul AJF a stabilit ca Mânăstirea și Oltenița, ocupantele locurilor 2 și 3 din acest sezon să joace baraj, tur – retur iar câștigătoarea sa meargă la un alt baraj pentru promovarea în Liga 3!

Interesant este participarea celor de la Independența în acest sezon. Dacă nu au dreptul la promovare, de ce s-au mai înscris în campionat? “Este o decizie nestatutară, neregulamentară, cum vreți voi! Așa ceva nu se face! Încalcă orice lege! Poate Mănăstirea sau Oltenița nu vor sa se ducă la baraj! Dacă Venus e campioană… să se ducă ea! “, afirmă un oficial AJF Călărași.

Iată mai jos comunicatul AJF Călărași :👇

AJF CALARASI, intrunit in mod statutar, in conformitate cu art. 31 din Statutul AJF, in sedinta sa din 04.06.2020, cu 6 membri prezenti, 1 absent motivat – reprezentant copii si junior – dl. Ilie Daniel, a adoptat urmatoarele hotarari:

·Tinand cont de situatia existenta la nivel national si a recomandarilor FRF/UEFA, echipa clasata pe locul I – C.S. Venus Independenta a fost declarata campioana judeteana, editia 2019-2020. Neavand drept de participare la barajul pentru promovarea in Liga a III-a, pentru finalizarea Campionatului Judetean al Ligii a IV-a, editia 2019-2020, s-a hotarat disputarea unui meci de baraj tur (25.07.2020) – retur (29.07.2020) intre ocupantele locurilor 2 si 3, A.F.C. UNIREA MANASTIREA si A.C.S.M. OLTENITA, urmand a fi stabilita reprezentanta jud. Calarasi la barajul de promovare pentru Liga a III-a.

· Hotaraste inghetarea clasamentului Campionatului Judetean al Ligii a IV-a, de la locurile 4 – 18.

· Hotaraste inghetarea clasamentului Campionatului Judetean al Ligii a V-a serie A si serie B, editia 2019-2020.

· Hotaraste datele de disputare ale CUPEI ROMANIEI, faza judeteana, editia 2019-2020, dupa urmatorul program:

· SFERTURI DE FINALA – 27.06.2020;

· SEMIFINALE: MECI TUR – 04.07.2020; MECI RETUR – 11.07.2020;

· FINALA – 18.07.2020.

· Toate meciurile ce urmeaza a se disputa, atat cele de baraj cat si cele de Cupa Romaniei, vor respecta cerintele impuse de Autoritatile Nationale privind sanatatea jucatorilor, a oficialilor de joc existente la data respectiva.

· Noua editie a Campionatelor Judetene va incepe in jurul datei de 15.08.2020.

· Prezentele hotarari au fost luate cu scopul de a produce cat mai putine nemultumiri majoritatii cluburilor.

PREZENTELE HOTARARI AU FOST TRIMISE CATRE FRF – DEPARTAMENTUL COMPETITII PENTRU RATIFICARE.

2 thoughts on “AJF Călărași a decis: “Mânăstirea și Oltenița joacă baraj! Venus e campioană fără drept de promovare!

  1. Intrebarea corecta este “dorește vreo echipa cu adevărat sa promoveze?” din moment ce nu au putut depăși pe Venus în clasament. Chiar trebuie sa va arătăm iar direcția?

  2. Faceți niște afirmații lipsite de acoperire. Dacă aveți un punct de vedere al unui”oficial”al AJF de ce nu ii dați numele?
    Mai mult,nu cunoașteți Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.
    Echipa Venus Independenta a avut drept de joc la Liga 4,dar fara drept de promovare in Liga 3, drept urmare, pentru desemnarea echipei ce urmează sa reprezinte Jud. Călărași la barajul de promovare pentru Liga 3,s-a hotărât, în mod democratic, prin vot, disputarea unui baraj, țur – retur între echipele ce ocupa locurile 2 și 3.
    Indiferent dacă aceste 2 echipe vor sau nu sa promoveze în Liga 3,sunt singurele care au acest drept din punct de vedere al criteriului sportiv.
    Și ca o părere personala,AJF CĂLĂRAȘI a luat cea mai buna decizie, tinand cont de situatia actuala. Vezi ORDINUL 601 DIN 29.05.2020 emis de Ministerul Tineretului și Sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *