Țările în care putem să mergem în vacanță după 15 iunie, fără să intrăm în izolare la domiciliu la întoarcerea în țară

Verde: țări în care am putea călători după 15 iunie, fără a fi obligați să stăm în izolare la domiciliu la întoarcere / Roșu: Țări pentru care este obligatorie izolare la domiciliu când ne întoarcem în țară / Galben: Țări care ar trebui încadrata în categoria cu roșu, dar cu care România ar putea semna un acord de liberă circulație

Președintele Klaus Johannis a anunțat că România renunța la măsura izolării la domiciliu pentru cetățenii care se întorc din țările cu puține cazuri noi de Covid-19. Șeful Statului a declarat că țările pentru care se va scoate izolarea la domiciliu sunt cele care au înregistrat în ultimele 14 zile o medie mai mică de 5 cazuri la un milion de locuitori. După un calcul simplu, aveți mai jos țările unde putem merge în vacanță, fără restricții, acestea fiind colorate cu verde pe hartă:

GRECIA

Deși în ultimele zile a crescut numărul de cazuri de Covid-19 în Grecia, statul elen se situează foarte bine în statistici. Vestea că nu vor sta în izolare la domiciliu după ce se vor întoarce din vacanța i-a bucurat pe turiștii care și-au planificat o vacanță vara aceasta pe meleaguri elene. Grecii deja au anunțat că ne primesc fără restricții începând cu 15 iunie.

BULGARIA

Țara vecină înregistrează anual cei mai mulți turiști străini din România. Astfel, vestea că turiștii ce le vor călca pragul nu vor intra în carantină la întoarcere, i-a bucurat pe bulgari. Serviciile hoteliere de pe litoralul bulgăresc au fost întotdeauna comparate cu cele de pe litoralul românesc și au avut de câștigat de fiecare dată vecinii bulgari. Granița Bulgariei este deschisă pentru români de la 1 iunie.

CIPRU

Țara insulară a înregistrat puține cazuri pentru că și-a închis granițele la timp și fiind vorba de o insulă, nimeni nu a mai intrat sau a ieșit din Cipru. Cu toate acestea, toți românii care ajung în Cipru sunt obligați să prezinte un test de negativ de Covid-19, așa cum au anunțat autoritățile de la Nicosia aici.

CROAȚIA ȘI MUNTENEGRU

În Croația și Muntenegru pandemia aproape că a luat sfârșit. Cu toate acestea, românii nu au acces pe coastra Adriatică, pentru că nu se află pe lista naționalităților ce pot intra în Croația sau Muntenegru, așa cum am anunțat aici.

MALTA

Deși Malta se află pe lista țărilor în care putem călători fără izolare la domiciliu, statul insular a anunțat că încă nu primește turiști din România.

ISLANDA

ELVEȚIA

AUSTRIA

UNGARIA

LETONIA

LITUANIA

GERMANIA

NORVEGIA

SLOVACIA

SLOVENIA

UNGARIA

SLOVENIA

CEHIA

FINLANDA

Colorate cu roșu pe hartă sunt statele pentru care încă este valabilă izolare la domiciliu. Acestea sunt țări cu comunități mari de români, precum Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Italia și Spania. Este posibil ca aceste țări să intre pe lista verde a autorităților după data de 1 iulie, în funcție de cum evoluează epidemia în statele respective.

Mai există pe hartă și statele colorate cu galben. Acestea ar trebui încadrate pe lista cu roșu, dar este posibil ca statul român să încheie acorduri cu aceste țări privind libera circulație.

Sursa: travelmedia. ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *