Exclusiv! Interviu cu Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași / „Îmi cer scuze oamenilor că am ajuns prea târziu. Jaful trebuia oprit mai demult„

Vasile Iliuță, președinte / Consiliul Județean Călărași

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ziarul Ediția, actualul președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a vorbit despre investițiile și proiectele sale pe care le-a realizat până în prezent și pe care urmează să le finalizeze. Șeful CJ a vorbit și despre lupta politică pentru „șefia„ acestui județ dar și despre „jaful banilor publici„.

Ediția: Cum a fost ultimul an pentru administrație?

Vasile Iliuță: „Anul 2020 a fost un an greu pentru administrație. Pandemia a dat totul peste cap, proiectele fiind intârziate un pic față de datele pe care noi le estimasem inițial.

Am concentrat toate acțiunile pe Spitalul Județean pe care l-am dotat corespunzător cu echipamentele necesare. Ne-am confruntat cu o situație nemaiîntâlnită până acum, dar pe care am gestionat-o cu succes„.

Și cu toate acestea au continuat investițiile…

Vasile Iliuță: „Investițiile în județ presupun multă implicare pe infrastructura rutieră, modernizare și reabilitare drumuri județene. Putem spune că la această oră se lucrează pe toate arterele județului, nu există segment de drum nelucrat. Implicarea SC DRUMURI ȘI PODURI, subordonată a Consiliului Județean Călărași, a fost maximă iar rezultatele se văd. Am preluat o rețea de drumuri de pamânt, parasită de vechea conducere a CJ, și dupa 4 ani lasăm oamenilor drumuri circulabile și o conectivitate practicabilă între localități„.

Mai aveți și alte proiecte mari pentru dezvoltarea județului. În ce stadiu sunt?

Vasile Iliuță: „Celelalte proiecte rămân în atenția noastră. Portul este în evaluare pe SICAP, Centrul Sera în toamnă va fi recepționat, Prefectura s-a închis licitația, urmează să se semneze contractul de execuție, Casa Demetriad va fi redată cetățenilor, modernizăm interiorul Spitalului Județean Călărasi. Deci se lucrează intens pe fiecare proiect. N-am vrut ca 4 ani să treacă peste mine în Consiliul Județean fară să fac nimic, iar cu ajutorul echipei mele reușesc să-mi duc la finalizare tot ce mi-am propus„.

„Ceilalți au furat la drumul mare„

A început lupta politică, domnule președinte. Pe unde vă situați în acest război local?

Vasile Iliuță: „Lupta politică, cea „DE TROACĂ„, este începută demult. Am fost și sunt vânat de adversarii mei politici care m-au vrut plecat de la șefia CJ pe orice cale. Acțiunile acestora i-au descalificat atât în fața mea, cât și în fața cetățenilor. Pe oameni nu-i mai poți păcăli cu ziariști plătiți să mă denigreze permanent. S-a schimbat lumea, se înțeleg îndeaproape jocurile politice mârșave și vor fi taxate la vot. Eu sunt situat acolo unde există decență și respect față de cetățeni„.

A fost dusă o campanie de denigrare la adresa dumneavostră…

Vasile Iliuță: „Vreau să vă spun un lucru- poate avea Iliuță Vasile toate defectele lumești. Poate mai bea un șpriț la o petrecere, poate mai face o glumă, poate mai greșește în exprimare, însă pot să vă asigur că Iliuță Vasile are o calitate pe care nu toți o au – „EU NU FUR!„. Și cred că spun tot!„

Adică ceilalți au furat?

Vasile Iliuță: „Da! Ceilalți au furat la drumul mare. Din banii publici, din proiecte europene, din lucrările de la drumuri, din fotbal… Sunt instituții care cercetează toate aceste lucruri„.

Alegerile bat la ușă. Candidați, domnule Iliuță?

Vasile Iliuță: „Sigur că voi candida. Vreau să inaugurez Prefectura, să ma plimb pe Promenada orașului și lucrez noi proiecte pentru comunitate. Îmi cer scuze oamenilor că am ajuns prea târziu. Jaful trebuia oprit mai demult, însă nu s-a dorit atâta timp cât au existat interese personale peste tot. Peste tot! N-a existat lucrare cât de mică fără să existe un câștig în spate. S-au construit vile de pe urma lucrărilor mari derulate în județ. Asta au făcut moraliștii de la PNL, cei care îmi urmăresc și locul de parcare„.

Cum vedeți noua administrație?

Vasile Iliuță: „Călărașiul are nevoie de un suflu nou începând cu Primăria. Îl susțin pe Marius Dulce pentru că văd în el un gospodar excelent pentru municipiu. Este omul care își dorește să vadă orașul schimbat și împreună avem aceeași viziune.  A trecut vremea celor 8 ani de făcut nimic pentru cetățeni!„

Respect față de cetățeni

✔Respectul față de cetățeni, prima condiție de lucru a unei administrații transparente#CJCălărași #pentruoameni #eficiență

Publicată de Vasile Iliuta pe Marţi, 28 ianuarie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *