Liga 2 începe pe 29 august

În ședința din 18 august a Comitetului Executiv, Federația Română de Fotbal a decis începerea noului sezon competițional 2020/2021 în data de 29 august 2020, urmând să se încheie la data de 23 mai 2021. Prima parte a sezonului se va încheia, în principiu, în data de 5 decembrie 2020.

După cum a precizat președintele FRF, Răzvan Burleanu, din noul sezon ar trebui să se joace doar turul, urmând ca primele șase clasate să meargă într-un play-off cu tur și retur. Celelalte echipe vor împărțite, în funcție de locurile ocupate în clasament, în două grupe de play-out. În cadrul acestor două grupe se va juca doar turul.

Iată cum anunță Federația Română de Fotbal formatul Ligii a 2-a, ediția 2020/2021:

”În ediția 2020/2021, ce va debuta la data de 29 august, echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

Sistemul din play-off

La fel ca în ediția recent încheiată, primele 6 clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Sistemul din play-out

Echipele din play-out-ul ediției 2020-2021 a Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe.

În cadrul ședinței Comitetului Executiv au fost validate două scenarii, cu 20, respectiv 21 de echipe la start în sezonul 2020-2021 al Ligii 2. Certificarea CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu și dreptul de participare vor fi stabilite ca urmare a unei decizii a Comisiei de Apel.

Pentru scenariul cu 20 de echipe:

Grupele A și B din play-out vor avea câte 7 echipe. Se va disputa un singur joc între participante.

Din ambele grupe vor retrograda locurile 6 și 7.

Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga 2.

Pentru scenariul cu 21 de echipe:

Grupa A din play-out va avea 7 echipe, în timp ce grupa B va avea 8 echipe. Se va disputa un singur joc între participante.

Din grupa A vor retrograda în Liga 3 locurile 6 și 7, din grupa B vor retrograda locurile 6, 7 și 8.

Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga 2.

Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micșora corespunzător, însă împărțirea în cele două grupe se va face în același mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *