Dezastru la handbal! Echipa a fost depunctată și trebuie să plătească 6 miliarde despăgubiri unui singur jucător!

Pejovic Zarko

Echipa de handbal AHC Dunărea susținută din banii primăriei Călărași este obligată să-i plătească muntenegreanului Zarko Pejovic (32 ani) aproximativ 6 miliarde de lei vechi! 

Zarko Pejovic a venit la echipa de handbal AHC Dunărea în aprilie 2018 când formația era pregătită de Adrian Petrea iar președinte era Ion Dumitru. Handbalistul care a mai activat până să vină la Călărași la formații importante ale Europei, Vardar Skopje, Tatran Presov sau Dunkerque și-a respectat contractul cu Dunărea până când relația dintre el și fostul președinte de atunci a început să scârțâie. Zarko Pejovic a plecat de la Călărași și și-a cerut drepturile salariale, drepturi pe care clubul trebuia să i le achite până la data de 17.08.2020.

În Ședința Comisisei Centrale de Disciplină de miercuri 18.08.2020 din cadrul FRH se specifică foarte clar că: „văzând că cele 10 (zece) zile acordate clubului pentru achitarea drepturilor sportivului mai sus amintit, în baza art. 8.13 din R.S.T.J.H. s-au împlinit, iar clubul nu a îndeplinit această obligație, Comisia decide scăderea 1 (unui) punct din campionat la fiecare 10 (zece) zile până la executarea integrală a hotărârii, conform art. 8.14 din R.S.T.J.H. raportat la art. 49.4 din R.D. Această hotărâre va fi dusă la îndeplinire de C.C.C.„, se arată în procesul verbal nr. 304.

Situația este dezastruoasă la echipa de handbal. Instanțele Federației Române de Handbal au mai decis pe lângă plata drepturilor salariale care se ridică undeva la 6 miliarde de lei vechi, penalizarea clubului AHC cu 5000 de lei, ridicarea dreptului de transfer, legitimare și drept de joc pe o perioadă de un an și scăderea unui punct la fiecare 10 zile, până la executarea integrală a hotărârii.

În aceste condiții, handbaliștii călărășeni susținuți financiar de Consiliul Local riscă să nu se mai prezinte la startul noului sezon al Ligii 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *