Luminița Bob: “Oameni buni, şi noi, cei din PLUS am hotărât să candidăm pentru că suntem nemulţumiţi, ca şi voi

Luminița Bob este candidata PLUS la alegerile locale din 27 septembrie de anul acesta la Primăria Călărași. Domnia sa a transmis un mesaj în ultima zi de precampanie electorală de la Călărași.

Inginer de profesie, Luminița Bob spune că a discutat cu cetățenii orașului nostru, luând la pas cartierele călărășene și a aflat astfel problemele urbei.

Luminița Bob – PLUS Călărași: “Este ultima zi de precampanie elctorală pentru alegerile locale. Cu PLUS am mai petrecut alte două precampanii electorale (alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale din 2019), dar nimic din ce a fost în 2019 nu se compară cu experienţele trăite pentru aceste alegeri locale, când nu promovăm oameni de prin Bucureşti sau alte colţuri ale ţării. Ultimele săptămâni au fost pline, alergând cu toţii între job-uri, familie şi noutăţile acestei campanii, între depunerea dosarelor candidaţilor şi discuţiile cu călărăşenii, prin diverse cartiere, între întocmirea bugetului pentru campanie (pentru că PLUS nu este partid parlamentar şi nu primeşte subvenţie de la stat, ca alte partide) şi promovarea candidaţilor.

Am străbătut cartierele din oraş şi am vorbit cu o mulţime de călărăşeni, le-am ascultat problemele, am aflat promisiunile nerespectate ale autorităţilor, am fost certaţi că ba nu s-a construit un azil de bătrâni sau vreo creşă, ba că toate străzile sunt praf, ba că de ce varianta asfaltată în urmă cu 2 ani este săpătă acum şi se pune nu ştiu ce ţeavă, ba că oamenii stau cu orele la uşa primăriei pentru o hârtie pe care ar putea să o obţină online, ba că firma de salubritate nu prea îşi dă silinţa, că deşeurile reciclabile sunt aruncate la un loc cu cele menajere, în aceleaşi maşini de gunoi, ba că preţul apei e prea mare, ba că tot ce se lucrează pe domaniul public e făcut de mântuială, fără cap şi în bătie de joc, ba că nu sunt locuri de muncă, ba că nu există în 2020 o pistă continuă de biciclete şi lumea se plimbă spre Chiciu şi se mai întâmplă şi câte un accident pe acolo şi etc. şi etc. şi etc.

Am fost întâmpinaţi prin anumite zone de personaje gen lideri, care ne-au spus de la obraz: „Dacă ne daţi câte un milion, vă votăm”, că aşa au fost obişnuiţi şi aşa e şi acum, unii chiar ne-au povestit râzând şmechereşte cine şi cât le dă, cum, unde ….na, pentru unii e o fală, sau poate supralicitează, cine ştie…. Dar cel mai mult ne-au impresionat călărăşenii care nu mai cred în nimeni, nu mai vor să audă de politică sau de politicieni, pentru că toţi i-au minţit până acum, pentru că toţi, după ce s-au ajuns în funcţii s-au gândit doar la interesul lor personal sau al găştii din care proveneau, călărăşenii care cred că dacă intri în politică sigur vrei şi tu „ciolan” pentru tine şi ai tăi. Şi sunt mulţi, mult prea mulţi care nu mai cred….. Dar, că vrem sau nu, totul în jurul nostru se face cu politică, nu se poate altfel, nu există obaghetă fermecată care să rezolve problemele, doar implicându-te politic poţi ajuta real. Trotuarele , străzile, şcolile, spitalele, spaţiile verzi, locurile de muncă, poluarea, siguranţa, toate astea depind de politică şi de oamenii care fac politică.
Oameni buni, şi noi, cei din PLUS ne-am adunat , am discutat şi am hotărât să candidăm pentru că şi noi suntem nemulţumiţi, ca şi voi, de ce vedem că se întâmplă în jurul nostru, de nepăsarea autorităţilor, de lucrul făcut de mântuială şi fără cap, fără strategii de dezvoltare reală aplicate, de interesele unora sau altora. Noi am ales să ne implicăm, rezolvarea vine prin implicare, nu prin comentarii de facebook, nu prin renunţare. Ne implicăm politic pentru prima dată în viaţa noastră. Am ales să facem o campanie civilizată, fără să pozăm gropi sau gunoaie, oricum sunt peste tot, ci să propunem soluţii. Am ales să nu ne atacăm contracandidaţii, să nu inventăm poveşti despre ei, să nu facem miştocăreală pe facebook, să nu ne facem conturi false pe FB şi, sub acest anonimat să-i atacăm. Am ales să nu ne facem blog-uri fake în care să postăm tâmpenii despre contracandidaţii noştri. Am ales să nu răspundem celor care se ascund în spatele acestor conturi false ( Doamne! Sunt o mulţime, apar ca ciupercile după ploaie, adevărate HUB-uri de partid…), am ales să nu răspundem celor câţiva reali care, din interese personale sau de gaşcă ne atacă, ne jignesc, inventează poveşti şi ne vor ataca cu tot felul de minciuni inventate şi rostogolite în online, că doar, poate-poate, renunţăm. Pentru ei- există block. Pentru cei care ne acuză că , dacă nu am făcut alinaţă cu PNL, sigur suntem de-ai PSD-ului (ne acuză în online, deşi ei ştiu foarte bine că nu e adevărat, dar, na, e senzaţional în mintea lor) , pentru ei şi cei care îi cred, atât avem de spus: EXISTĂ ŞI ALTCEVA ÎN AFARĂ DE PSD ŞI PNL. Şi dacă unii nu au avut poate curaj, noi avem curaj să nu ne asociem cu niciunul dintre aceste partide, să nu ne amestecăm în nici un fel. Nimeni de la PSD nu ne-a dat bani sau contracte sau mai ştiu eu ce se va mai inventa, nici un alt partid nu ne susţine în vreun fel, nu ne îndrumă paşii. Ne susţinem singuri, din donaţii de la membri, fără subvenţie de la bugetul de stat, vom face în această campanie cât ne vom permite şi cum ne vom permite. Oricum, parcă niciodată oraşul nu a fost aşa de ornat….atâta risipă de bani…..oare sunt bani curaţi? De mâine începe campania electorală…..prima pentru noi la locale……Le dorim contracandidaţilor noştri multă sănătate şi sperăm că şi ei, ca şi noi, vor avea o campanie civilizată. Ar fi primul pas spre normalitate. Spor!”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *