Vasile Iliuță: „Am demonstrat în privat că se poate face performanță. Da, îmi doresc această funcție de președinte al CJ!„

Vasile Iliuță, președinte, Consiliul Județean Călărași

Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a vorbit în exclusivitate pentru publicația noastră despre cum vede domnia sa aceste alegeri electorale destul de „murdare„ în ultima perioadă. Iliuță a spus lucrurilor pe nume și vrea ca electoratul să decidă pe 27 septembrie și să știe că echipa „Iliuță-Dulce„ este administrația care va duce la bun sfârșit proiectele promise în campania electorală. 

Ediția: Ne aflăm la început de campanie electorală pentru alegerile locale, după ce am trecut printr-o perioadă de precampanie destul de ”urâtă”, așa cum s-a tot vehiculat în mediul public. Ce credeți că va urma?

Vasile Iliuță: „Va urma o campanie de denigrare asupra mea. O campanie în care contracandidații nu au ce să spună despre Iliuță. Probabil că vor găsi tot felul de pretexte cum că aș fi mințit. Nu am mințit cu nimic! Am ieșit public și am spus foarte clar că am făcut ceea ce am făcut până acum pentru cetățenii acestui oraș, județ, totul în folosul comunității„.  

V-ați făcut destui ”dușmani” în politică și nu numai… Oare, cărui fapt s-ar putea datora acest lucru? Vă considerați o persoană rea sau sunteți pur și simplu ”greu de învins” și de aici tot ”noroiul” ce vine dinspre partea adversă?

„Îi deranjează performanța! Nu au respect față de cetățeni! Fac doar promisiuni o dată la patru ani. Ei vor face, ei vor aduce, ei vor… vor… dar nimic concret! Din 2004 ei tot cam vor… și ne-au lăsat așa cum am fost, ba mai rău chiar aș putea spune. De 16 ani ei tot vor… Neperformanța lui Filipescu și a echipei lui a ajuns astăzi la capătul puterilor. Ei nu mai pot! Vor încerca să strângă toți oamenii nemulțumiți din politica locală, cei care nu au avut decât interese personale. Și-au protejat nevestele și familiile ca să facă o echipă să câștige împotriva PSD și a echipei Iliuță – Dulce. Acum este momentul ca cetățenii să-i trimită acasă! Este momentul să facem o evaluare să vedem ce s-a întâmplat în ultimii ani la Călărași. Acești oameni care au pus mâna pe oraș și pe județ în defavoarea cetățeanului și doar în favoarea lor trebuie să dispară.  

Da! Mi-am făcut foarte mulți dușmani în politică pentru că acei oameni nu sunt cei de bună credință. Spun asta pentru că atunci când a primit o demnitate publică sau o funcție prin votul pe care comunitatea i l-a dat, acest fapt înseamnă că alesul ar trebui așezat la loc de cinste. Acești oameni care au venit pe funcții nu-și dau seama că au fost aleși să facă treabă în favoarea cetățenilor. Trebuie să ne trezim în ultimul ceas și să avem speranța că echipa Iliuță – Dulce va schimba ceva în favoarea călărășenilor„.  

Așa cum vă place să aduceți în atenția cetățenilor, ce vor veni la vot, proiectele deja realizate sau în curs de realizare aveți curajul să le spuneți și ceea ce nu ați putut face pentru ei în acest mandat?

„Iliuță nu a fost unul din oamenii care să pună în practică promovarea grupurilor de interese care  să dăuneze grav comunității! Jocurile lor urmăreau grupuri de interese și îmbogățirea unor persoane. Eu am urmărit cheltuirea banului public și toate proiectele mele să vină în sprijinul cetățenilor. De ce nu au rezolvat ei Prefectura? Știți foarte bine cum arată acea clădire de patrimoniu. Au fost atâția ani la putere. Echipa Iliuță a reușit să rezolve multe proiecte în vreme ce ei nu au fost interesați, nu au fost în stare! Am rezolvat problemele multor  drumuri județene. Acolo unde nu aveau cărți funciare. Pe proprietăți ale Consiliului Județean unde 200 de hectare de teren nu erau puse în valoare. Au exploatat hectare întregi fără hârtii, fără documente această echipă condusă de Filipescu-Drăgulin. Ei au gestionat prost și municipiul și județul Călărași mai mult de 16 ani. Ei ne-au distrus!„

 

„Toți care au fost acolo sunt în complicitate, grup infracțional și vor să conducă acel club? Mai mult de jumătate din banii care au ajuns la Dunărea erau în buzunarele unor „oamnei de bine„.

 

 Am observat, într-o intervenție a contracandidatului de la PNL că făcea unele remarci la adresa dvs. cum că citez: ”creează, în continuare, o atmosferă tensionată, venind în instituție și agățându-se de scaunul de președinte al CJ, pentru a amenința și intimida angajații”. Cum comentați această declarație?

„Am fost în instituție să-mi aduc concediul medical. Am vrut să văd ce face cabinetul președintelui, am stat de vorbă și cu anumiți angajați, așa este într-o țară civilizată cu democrație. Domnul Barbu este cel care trebuie să conducă CJ-ul. Domnia sa nu a înțeles acest lucru. Barbu s-a transformat în președinte fără să aibă o hotărâre de consiliu județean. Îi este teamă că nu va fi votat? Are și de ce… În patru ani de zile nu a avut niciun proiect. Are o problemă de legitimitate în momentul de față. Pot să vă spun un singur lucru. Consiliul Județean pe mandatul meu de 4 ani are 28 de proiecte în mai multe faze de implementare. Ele vor aduce multă prosperitate în mandatul viitor. Dacă îi luăm pe ei, în afară de a povesti și de a fura banii de la biblioteca aceea nu au făcut nimic. A venit momentul unei evaluări. Domnule Barbu, ce urmărești? Ești controlat de interesele unor grupări? Ce le arăți oamenilor? Că poți să fi unul din oamenii care aduci prosperitate grupurilor de interese? Domnule Barbu, ești un simplu soldat într-o armată care te va comanda! Barbu e pus pe dat afară, e pus să distrugă!„ 

Că tot vorbeam de CJ, cât de mult vă doriți această funcție de președinte al CJ și, mai ales, de ce?

„Fiecare își dorește să se afirme atâta timp cât are competență și calitatea să conducă. Am demonstrat în privat că se poate face performanță. Am demonstrat și în administrație, chiar dacă am avut multe piedici, că pot să-mi implementez proiectele. Da, îmi doresc această funcție de președinte al CJ pentru că nepoții, copiii noștri vor trăi în Călărași. În mijlocul social-democraților mă regăsesc ca om politic și pot, împreună cu această echipă, să fac ceva pentru municipiul și județul Călărași. Sunt foarte încântat de organizația de la PSD Călărași. Se vede foarte clar că suntem ca o familie, ne dorim să câștigăm aceste alegeri. Suntem un grup unit! A venit ziua plății la ceea ce au făcut până acum cei din PNL: neperformanță, minciună, demagogie la liberali. Lăsați-ne că ne-ați umplut de vorbe și minciuni fără nicio legătură cu realitatea! Au fost beneficiarii unor funcții și și-au văzut doar interesele lor personale și de familie„.

Ce v-ar putea detașa în fața candidatului de la PNL, ceva ce i-ar face pe cetățenii care intră în cabina de vot să pună ștampila pe ”Vasile Iliuță”?

„Cred că alegătorii ar trebui să ia în calcul mai multe motive: cine este Valentin Barbu? Pe cine reprezintă el? Eu, Vasile Iliuță sunt om de afaceri care am reușit în viața privată. Am peste 200 de angajați la firma mea, am 3 copii, o familie frumoasă, toți muncesc în afacerea ”Iliuță”. Familiile lor, inclusiv a domnului Barbu care vrea să-și angajeze soția șefă la Inspectoratul Școlar ei se gândesc numai la bunul mers al lor, personal! Chiar credeți că le pasă de oameni și de problemele lor? A venit momentul în care toți cei de la PNL să primească un vot negativ. Toți cei care sunt sub cupola lui Barbu urmăresc doar propriile interese! Ei pot intra în istorie pentru că vor pierde aceste alegeri! Există proiecte stopate de o neperformanță a grupului de interese Filipescu-Drăgulin. Vom câștiga alegerile iar proiectele noastre vor fi duse la bun sfârșit. Cetățenii să aibă încredere pentru că tot ce am promis se va realiza într-o administrație Dulce-Iliuță. Ei, cei de la PNL au crez: dacă ei nu pot să facă ceva nici pe alții nu-i lasă! Nu se poate așa ceva și oamenii trebuie să decidă. Cei de la PNL sunt neperformanți, nepregătiți pentru funcțiile pe care le dețin. Va veni o administrație nouă care să ducă la bun sfârșit proiectele începute„. 

 Dunărea se afla într-o situație critica din punct de vedere financiar cu actual administrație liberala. Cum comentați situația de față? Chiar se dorește  distrugerea echipei fanion a județului?

„Sportul călărășean de performanță se află într-o situație foarte dificilă din cauza  nepriceperii lor. Este o „pălărie„ prea mare pentru domnul Valentin Barbu. La finalul lunii iulie am aprobat în Consiliul Județean 6 miliarde de lei vechi pentru a putea achita salariile și cele necesare funcționării clubului de fotbal Dunărea Călărași. Abia la intervenția mea a plătit 50.000 de ron deplasarea echipei pentru primul meci la Slatina. S-a dus la stadion ca să vorbească el cu jucătorii. Ce să vorbească? El nu a înțeles nimic patru ani cât a fost vicepreședinte de CJ. Nu s-a implicat în nimic. El nu a făcut decât munca partidului care l-a pus pe o funcție bănoasă! Domnul Barbu trebuia să facă plata și să-și vadă de treaba lui să lase lucrurile să funcționeze în continuarea. Sunt puși ca să distrugă! Am văzut în ultima perioadă că acel băiat, Mircea Ștefan a fost votat de Primărie. Cum este posibil așa ceva? El este inculpat în dosarul de delapidare de la Dunărea și tu îl trimiți să conducă echipa de fotbal fanion a județului? Nu poți să faci așa ceva! Toți care au fost acolo sunt în complicitate, grup infracțional și vor să conducă acel club? Vor să pună mâna iar pe Dunărea. Mai mult de jumătate din banii care au ajuns la Dunărea erau în buzunarele unor „oamnei de bine„ din fotbal. Ei umileau pe toată lumea considerând că dau din buzunarul lor ceva. Nu plătea de nicăieri nimic, banii erau ai statului și călărășenii trebuie să înțeleagă acest lucru!”

Spitalul Județean rămâne o prioritate și după alegeri?

„Spitalul a fost și rămâne prioritate pentru administrația Vasile Iliuță. Am spus acest lucru la început de mandat. Sănătatea și învățământul sunt cele două priorități. Educarea noii generații este foarte importantă. Trebuie să investim în sistemul de sănătate pentru a avea copiii, părinții, bunicii sănătoși. Consiliul Județean are o mare responsabilitate și eu m-am implicat în proiectele pe care le-am pus în practică pentru un sistem de sănătate mai performant la Călărași. Chiar acum de curând au fost aprobați banii pentru modernizarea unui nou corp din cadrul spitalului județean de urgență. Sănătatea și învățământul sunt prioritățile mele și în mandatul viitor. Trebuie să avem o generație bine educată și sănătoasă pentru un trai mai bun și sănătos în județul Călărași„.  

Material realizat de Ziarul Ediția de Călărași la comanda PSD, filiala Călărași CUI MF: 21200019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *