Orban a fost la Călărași. La Ulmeni l-ați dus?

 

Premierul Ludovic Orban a fost într-o vizită de „lucru„ în județul Călărași.
Duminică, 13 septembrie a fost la Călărași, Premierul României, Ludovic Orban, liderul dreptei așa cum îi place să i se spună. Orban a făcut un tur prin județul nostru pentru a susține candidații PNL, partid aflat acum la guvernare.

Orban a vizitat la Călărași celebrul bazin de înot, mai mic decât proiectul inițial și încă fisurat din sursele noastre, dar trecem cu vederea acest aspect, momentan!

De la Călărași, Ludovic a dat o fugă pe la Grădiștea, la Oltenița însă, cei care i-au făcut traseul au omis un punct destul de important: localitatea Ulmeni. Da, Ulmeni, în drum spre Oltenița, domnule Orban! Ce este la Ulmeni? Vă spunem noi. În Ulmeni se află cea mai mare groapă ILEGALĂ de gunoi din Europa! Un dezastru ecologic care afectează atât comunitatea locală din localitate, cât și fluviul Dunărea.
Poluarea crește morbiditatea populației din zonă. Mirosul a ajuns și în Bulgaria!!! Oare, acest lucru nu a ajuns încă (?!) pe masa autorităților naționale? Ne e greu să credem…
Crimă cu premeditare asupra mediului!

Și totuși, presa națională a relatat pe larg dezastrul ecologic de la Ulmeni și cine se află în spatele firmelor care depozitează tonele de gunoi.

Asociația Cetățenească din Ulmeni Călărași a publicat pe pagina de Facebook mai multe nereguli despre acest aspect:Societățile Utiltrailer S.A și Cassano Metal S.R.L aduc deșeuri din București, Ilfov, orașul Voluntari și din orașul Giurgiu sub pretextul sortării și reciclării, acestea fiind de fapt îngropate direct în sol, în vecinătatea satului nostru, așa cum arată fotografiile făcute recent la fața locului. Cantitățile de deșeuri municipale în amestec cu deșeurile provenite de la locurile de carantină Covid și cu deșeuri medicale purtătoare de substanțe toxice sosite lângă satul nostru sunt impresionante, și depășesc în mod constant 1.500 de tone pe zi. Studiile făcute de societăți specializate în analize de mediu și impactul poluării asupra sănătății publice atât la groapa de gunoi Oltenița-Călărași cât și în vecinătatea satului nostru au demonstrat o situație alarmantă, cu depășiri dezastruoase la substanțe periculoase precum stibiu, bariu, cadmiu, cobalt, mercur, plumb care pun viața oamenilor în pericol și duc la îmbolnăviri grave în rândul comunității noastre, cauzând boli cronice digestive, respiratorii și de altă natură„.

Cotidianul Național a descoperit în urma unei anchete cine se află în spatele firmelor care depozitează gunoiul ilegal la Ulmuni. „Camuflat în spatele societăților Utiltrailer și Cassano Metal și intrat în afacerile de reciclare fictivă a deșeurilor în toamna anului 2019, odată cu venirea la putere a guvernului Orban, Nelu Iordache a găsit o modalitate de a frauda banii administrațiilor publice locale, prin depozitarea ilegală a deșeurilor menajere produse de cetățeni la o platformă improvizată în localitatea Tunari și ulterior încărcate, transportate și îngropate fraudulos în apropierea satului Ulmeni din Călărași, cu prețul distrugerii sănătății oamenilor a contaminării ireversibile a pânzei freatice, a solului și a deteriorării ecosistemelor din zonele poluate„, scriu cei de la Cotidianul Național într-un articol pe care îl poți citi aici: Nelu Iordache a inventat metoda cortului alb de nuntă ca paravan pentru reciclarea fictivă a deșeurilor și încasarea banilor publici de la administrațiile locale.

Nelu Iordache și Ludovic Orban se cunosc foarte bine. Sunt „prieteni„ mai vechi. Pe vremea când liderul dreptei, Ludovic Orban a fost Ministru al Transporturilor, firma de atunci a lui Iordache (Romstrade) a avut creșteri masive de pe urma unor contracte cu Statul. „La începutul lui 2007, când prietenul său Ludovic Orban a devenit ministru al Transporturilor, Nelu Iordache nu era un mare constructor în România. Firma sa, Romstrade SRL, avusese o cifră de afaceri de 18,5 milioane Euro în 2006. În doar un an, Iordache s-a transformat într-un adevărat rege al astfaltului, afacerile Romstrade apropiindu-se în 2007 de 200 milioane Euro. La sfârșitul lui 2008, când mandatul de ministru al transporturilor al lui Orban s-a încheiat, cifra de afaceri a Romstrade ajunsese la 220 milioane Euro„, relatează GIP Grupul de Investigații Politice.

Cel mai mare tun al celui de la Romstrade, Iordache, a fost dat împreună cu Ludovic Orban (…) 270 de milioane de euro din buget, nu din fonduri europene, pentru o lucrare, Transalpina, dar care nu a fost niciodată finalizată”, declara în august 2014 premierul Victor Ponta.

Nelu Iordache, este unul dintre afaceriștii care s-au îmbogățit din contracte cu bani publici, inculpat în 6 procese penale, cu prejudicii totale de peste 275 milioane euro. Într-unul dintre dosare, Iordache a fost deja condamnat, în primă instanță, la 6 ani și 3 luni de închisoare.

Și dacă tot a fost în vizită pe la Călărași, premierul Ludovic Orban nu ar fi trebuit să fie dus puțin și până la Curcani? Parcă și acolo avem o problemă ecologică, nu? Dar, ăsta-i alt subiect…
Important că i-am arătat doar ”realizărili” că pe celelalte… cu altă ocazie sau, de ce nu, cu alt premier!

Salvati Ulmeni-Calarasi! Mercurul ucide!!!

Salvati Ulmeni-Calarasi! Mercurul ucide!!!

Publicată de Asociatia Cetateni Ulmeni pe Luni, 7 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *