La mulți ani, Cristian Pustai!

Tehnicianul Dunării Călărași, Cristian Pustai la zi aniversară!

Cristian Dumitru Pustai (n. 12 octombrie 1967, Mediaș) este un antrenor român de fotbal, de profesie profesor de matematică.

În prezent este antrenorul principal al echipei de pe malul Borcei.

În cariera de jucător de fotbal a evoluat pe postul de atacant pentru echipele CS Gaz Metan MediașUnirea Alba Iulia și Chimica Târnăveni.

Și-a început cariera de antrenor la Chimica Târnăveni, spre finalul ediției 1999–2000 a Diviziei B, când a condus aceasta echipă din postura de antrenor-jucător.

În 2007 a devenit antrenorul echipei Gaz Metan Mediaș. Cele mai răsunătoare succese ale lui Pustai la conducerea lotului Gaz Metan au fost: promovarea în Liga I în sezonul 2007–2008 și calificarea în Europa League în 2011, după ce sezonul 2010-2011 l-a terminat pe locul 7, în această competiție mergând până în play-off. Calificarea în cupele europene a fost asigurată de retrogradarea vice-campioanei FC Politehnica Timișoara. În Europa League echipa medieșeană a reușit să învingă Mainz 05, dar a fost eliminată de Austria Viena.

În 2013 Pustai a semnat cu Pandurii Târgu Jiu, devenind antrenorul acestei formații, cu care s-a calificat în Europa League în același an și cu care a obținut titlul de vice-campioană. El a adus în lotul gorjenilor unii dintre jucătorii pe care i-a antrenat și la Gaz Metan.

În 2015 Pustai a fost antrenorul echipei FC Botoșani. A fost demis în 2016, după o înfrângere de 2-1 în fața adversarilor de la CSU Craiova.

Cristian Pustai a venit la Dunărea Călărași anul trecut în iunie preluând banca tehnică a echipei de pe malul Borcei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *