Componența Consiliului Local Călărași a fost validată

Primăria Călărași

Miercuri, 14 octombrie, Judecătoria Călărași a validat mandatele de consilieri locali. Conform rezultatelor din 27 septembrie, PSD a obținut 9 mandate, PNL, 7, PRO România și PMP câte 2 și USR, un mandat.

PSD Călărași va avea în Consiliul Local următoarea componență: Nicolae Dragu, Liviu Mușat, Gheorghe Stoian, Iuliana Raiu, Florian Dinu și Carmen Filimon. Mandatele lui Marius Dulce, Vasile Iliuță și Nicușor Cionoiu au fost invalidate urmând să urce în locurile celor menționați: Marius Sbârcea, Stelian Aldea și Săndina Georgescu.

De la PNL Călărași vor intra în Consiliul Local: Viorel Ivanciu (propus și viceprimar), Camelia Croitoru, Cătălin Marius Călin, Mircea Buzea și Andrei Niță. Dragoș Coman a ocupat și el un loc eligibil dar se va retrage din Consiliu pentru că deține funcția de Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului. De asemenea a fost invalidat mandatul fostului primar, Daniel Ștefan Drăgulin. Următorul pe lista C.L. din cadrul PNL este Alin Ceacărăscu (actualmente incompatibil pentru că ocupă o funcție la Prefectura Călărași), în locul său urmând să obțină un mandat de consilier, Georgiana Enache.

Consiliul Local Călărași va mai fi reprezentat de PRO România prin Alexandru Chiriță și medicul Vlad Sârzea iar Partidul Mișcarea Populară va avea și el doi consilieri: Liviu Coman și Toni Buzoianu. De la USR a intrat în CL: Costin Mirescu.

În concluzie se vor duce „lupte grele„ pentru PSD, partid care își dorește majoritatea în Consiliul Local. Atât PNL cât și celelalte partide își vor „negocia„ cel puțin funcțiile de viceprimari. PNL și-l dorește în continuare pe Viorel Ivanciu însă este posibil ca și Alexandru Chiriță de la PRO România să ajungă pe funcția de viceprimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *