Constantin Bîrcă: “Un haos complet, iar medicii nu mai înțeleg nimic”

Candidatul PSD Călărași la alegerile parlamentare, Constantin Bîrcă a avut o reacție cu privire la evenimentele legate de Covid-19 din țara noastră. Bîrcă a scris pe pagina sa de socializare cine sunt “vinovații”, în opinia domniei sale având în vedere situația de față pentru gestionarea acestei pandemii.

“Sfarsit de octombrie.
Peste 5000 de cazuri zilnice, peste 800 de pacienti in stare grava la Terapie Intensiva. Record negativ dupa record negativ si calculele specialistilor arata ca trendul este crescator. La ce sa ne asteptam? La cifre din ce in ce mai mari.
De ce am ajuns aici? Din cauza incompetentei si a lipsei de reactie rapida a celor care decid ce se intampla cu sanatatea romanilor.
De ce am ajuns aici?
Pentru ca Executivul PNL condus de Ludovic Orban nu a stiu cum sa tina in frau situatia. A evitat de la inceput sa testeze masiv populatia si a ajuns acum sa implementeze solutiile propuse de PSD de la inceput – teste rapide antigen! Inca din martie Partidul Social Democrat a cerut testare in masa.
Insa, abia acum, la 8 luni de la debutul pandemiei, ministrul sanatatii s-a gandit sa semneze un ordin prin care sa accepte testarea rapida la Unitatile de Primiri Urgente!
Si in stilul nehotarat, deocamdata, lucrurile sunt doar pe hartie!
Nici nu era de asteptat ca “Guvernul meu” sa poata lua o decizie clara de la inceput. Si asa, in realitate, este haos. Un haos complet, iar medicii nu mai inteleg nimic. De la medicii de familie care trateaza prin telefon pana la medicii care sunt in prima linie de luni bune. Pacientul nu stie unde sa se testeze, spitalele de boli infectioase nu mai fac teste la cerere, iar la privat, daca ai bani, trebuie sa ai si noroc sa prinzi un loc liber. De ce, domnule ministru, asa? Daca ascultati de PSD de la inceput, din luna martie, testele rapide erau deja o certitudine! Acum asteptam cu totii minunea. Ce uita ministrul este sa spuna cine cumpara testele, de unde, pe ce bani si cand vor ajunge la medici si apoi la populatie. Pentru ca singurii care pierd acum sunt romanii care au simptome si carora li se inchid usile in nas de la un spital la altul. Si uite asa, inca o data puterea decide pentru sanatatea romanilor – in loc sa opreasca raspandirea comunitara, sa fie facut un triaj corect al pacientilor, extindem spitale pentru ca nu mai avem locuri, nu mai sunt paturi. Cine pierde? Pacientul roman, romanii, NOI!
În programul de guvernare pentru #sănătate PSD pune oamenii pe primul loc! Punem sănătatea pe primul loc! Punem țara pe primul loc!
Iohannis și PNL au ignorat opiniile specialiștilor. Prin măsurile luate au creat doar haos, neîncredere și confuzie în rândul cetățenilor.

Si de parca nu era de ajuns, aseara, de la Cotroceni, Klaus Iohannis invata presa cum sa citeasca bilanțul Covid-19, in loc sa vina cu date certe si solutii daca tot se implica in procesul de guvernare. Invatandu-ne cum sa ne spalam corect pe maini, presedintele ne ameteste, iar intre timp isi pregateste si “Parlamentul lui”. E vremea pentru siguranta, pentru un trai mai bun!“, este mesajul lui Constantin Bîrcă pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *