PSD / Liviu Mușat: “TINERII – resursa cea mai importanta pentru primenirea administratiei locale si centrale”

Candidatul PSD Călărași la alegerile parlamentare din acest an, Liviu Mușat a transmis un mesaj important pe pagina sa de socializare. Mușat a enumerat și câteva exemple de atragere a tinerilor specialiști în administrațiile locale.

TINERII – resursa cea mai importanta pentru primenirea administratiei locale si central

Una din temele cele mai importante care ma va preocupa in activitatea parlamentara (evident, daca votul călărășenilor ma va trimite acolo) va fi cea a atragerii in cadrul administratiei, locale sau centrale, a tinerilor performanti, proaspat absolventi de studii universitare.
Este evidenta nevoia de modernizare a aparatului functionarilor, de adaptare a acestuia la realitatea mereu schimbatoare a societatii noastre, iar TINERETUL PERFORMANT, cred cu tarie aceasta, este cel mai in masura pentru a indeplini aceasta nevoie.
Printre masurile pentru care voi milita sunt:
1. Posibilitatea acordarii de burse din bugetul UAT-urilor pentru studentii din anii terminali, cu conditia ca, la terminarea studiilor, acestia sa lucreze pentru finantatorul bursei.
2. Instituirea, ca practica generala in UAT-uri, a angajarii studentilor din anii terminali, pe perioada vacantei de vara, pentru familiarizarea acestora inca din timpul scolii cu problematica din administratia locala.
3. Studierea inca de pe bancile facultatii a unor teme de real interes si cu aplicabilitate directa in administratie (ex: achizitii publice, managementul ciclului de proiect, urbanism si amenajare teritoriala etc.)
4. Incheierea de contracte ferme intre universitati si UAT-uri pentru sprijinirea studentilor in realizarea lucrarilor de licenta, de master si de doctorat.
5. Posibilitatea decontarii de catre UAT-uri a cheltuielilor de deplasare din si la domiciliul tinerilor angajati, precum si a cheltuielilor de cazare a acestora, daca acestia nu locuiesc in localitatea in care sunt angajati”, a scris Liviu Mușat pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *