Vasile Iliuță: “Mă bucur că avem și noi, la Călărași, un loc unde putem crește educația viitorului”

SmartLab-ul de la Călărași, al doilea laborator inteligent din țară creat în afara școlilor și primul din Uniunea Europeană amenajat într-o bibliotecă.

Proiectul SmartLab se extinde rapid ȋn România și ajunge ȋn Călărași, prima localitate din afara regiunii București-Ilfov.
Elevii de clasele I-XII din toate școlile și liceele din județul Călărași au de acum la dispoziție un laborator digital inteligent cu tehnologie de ultimă generație:
30 laptopuri cu licențe și softuri de design grafic, o tablă inteligentă, 30 de ochelari VR, 2 roboți educaționali multifuncționali, 2 scannere 3D, 30 de creioane 3D, 6 imprimante 3D, dintre care una multicoloră și 5 monocolore, toate în valoare de 100.000 de euro.

SmartLab Călărași este al patrulea laborator de acest gen din țara noastră. Costurile pentru realizarea sa au fost suportate de către Consiliul Județean Călărași, iar de implementare s-a ocupat Asociația INACO-Inițiativa pentru Competitivitate, de altfel și inițiatoarea proiectului, prin vocea Andreei Paul, președinta ONG-ului.

Toți porii acestui laborator vorbesc despre tehnologie.
Mă bucur că avem și noi, la Călărași, un loc unde putem crește educația viitorului”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Biroul de presă!/ CJ Călărași.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *