Nicușor Cionoiu: “Stimați călărășeni, vă asigur că am recepționat mesajul dumneavoastră”

Declarație de presă Nicușor Cionoiu, candidat PSD Călărași pentru Senatul României:

Vă rog să rețineți o cifră. Peste 10 miliarde de euro. Sunt bani europeni din Mecanismul de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene care trebuie investiți în renovarea clădirilor din România până în 2030.

Nu putem să ne uităm pasiv la aceste fonduri. Sunt banii pe care trebuie să îi aducem și la Călărași pentru a răspunde dorinței oamenilor de a avea blocuri renovate, anvelopate, eficiente din punct de vedere energetic.

M-am întâlnit în aceste zile cu zeci de oameni în fiecare zi. Cel puțin unul din trei mi-a spus că trebuie să facem ceva cu blocurile din oraș. Că arată rău și, că iarna căldura se pierde prin pereții învechiți, ca printr-o sită.

Această problemă a oamenilor m-a determinat că mă îndrept către colegul și prietenul meu Marius Dulce, primarul ales al Municipiului Călărași, pentru că sunt sigur că împreună vom găsi cea mai bună și mai rapidă soluție pentru a satisface pretențiile călărășenilor.

Oamenii nu vor lucruri ieșite din comun. Au nevoie să iasă din amorțeală, să vadă că orașul se mișcă, se dezvoltă, că arată mai bine. Au nevoie de o schimbare și, din păcate, nu mai au răbdare. Au fost mințiți prea mulți ani de o administrație care a bătut pasul pe loc. Care a promis că face și nu a făcut.

La Călărași avem nevoie de acțiune. Nu de lăutărie administrativă.

Pe agenda mea de viitor senator va asigur că pe lângă atragerea de investiții pentru infrastructura de sănătate, de educație și infrastructură rutieră se află și atragerea de investiții pentru renovarea clădirilor.

Fac promisiunea călărășenilor că juristul de la viitorul meu birou de senator va fi la dispoziția lor gratuit pentru a îi ajuta să se constituie în ascociații, cheia atragerii banilor europeni pentru renovarea blocurilor.

Mii de familii care locuiesc la bloc așteaptă această schimbare. Schimbare care le va aduce nu numai un confort termic, ci și confort financiar și le va îmbunătății starea de sănătate. O arată toate statisticile publicate de Comisia Europeană care a lansat recent proiectul Valul de renovare și care a promis că va sprijini autoritățile locale să atragă fonduri europene, granturi și subvenții pentru renovarea clădirilor.

Să nu ignorăm nici beneficiile pe care renovarea clădirilor le are pentru mediu. Tot statica arată clar, clădirile sunt responsabile pentru 40 % din consumul total de energie și 36 % din emisiile de gaze cu efect de seră generate de energie.
Așadar, renovarea clădirilor ne ajută să avem grijă și de mediu și să respirăm un aer mai curat. Fără îndoială, un beneficiu major pentru sănătate.
Stimați călărășeni, vă asigur că am recepționat mesajul dumneavoastră și sunt sigur că împreună cu dumneavoastră și cu administrația PSD a municipiului Călărași vom reuși să îndeplinim și acest obiectiv”-Candidatul PSD Călărași la Senatul României.

Material realizat de Ziarul Ediția de Călărași la comanda PSD, filiala Călărași CUI MF: 11200020

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *