Pensiunea Oltenașul, Dâmbovicioara / Chei spre crai!

Pensiunea Oltenaşul este situată în localitatea Podu Dâmboviţei, comuna Dâmbovicioara, judeţul Argeş, Muntenia, România. Satul este situat pe DN73 la 29 km de Câmpulung.

Este poarta principală prin care se face intrarea în Munţii Iezer-Păpuşa prin Valea Dâmboviţei, Munţii Piatra Craiului prin Valea Dâmbovicioarei precum şi în Munţii Bucegi şi Munţii Leaota prin Valea Cheii.

La mai puțin de 30 km de Bran și Moeciu, pe partea dreaptă cum vii spre Câmpulung Muscel, la ieșirea de pe drumul DN73 în localitatea Podu Dâmboviței, se desprinde un drum județean ce urmează cursul râului Dâmbovicioara. După cinci minute de mers cu mașina, ajungi în satul Dâmbovicioara, centrul administrativ al comunei. Satul Dâmbovicioara este reşedinţa comunei omonime şi are aproximativ 300 de locuitori. Este situat pe valea Dâmbovicioarei.

De o frumusete rara, localitatea face legatura catre Satul Ciocanu si Cheile Brusturetului.

La doar 1 km de centrul localități vom întâlni Peștera Dâmbovicioara, un frumos monument al naturii.

La 5 km de Rucăr, pe traseul Rucăr-bran, Podu Dâmboviţei e aşezat ca într-o găleată. Aflat la poalele munţilor Piatra Craiului, străjuit de înălţimile verticale ale stâncilor Cheilor Dambovicioarei şi înconjurat, ca un brâu strâns, de dealuri ceva mai domoale pe flancuri, satul la o primă privire, ar părea de-a dreptul sufocat. Însă tocmai aici Dâmboviţa, cu mult înainte de a se pune prima piatră de temelie a aşezării, şi-a creat un „spaţiu de respiraţie“. Şi aşa cum largă a fost „respiraţia“ Dâmboviţei, la fel de largi la suflet sunt locuitorii aşezării. Veseli, primitori, n-ar precupeţi nici un efort pentru a vă face să vă simţiţi cât mai bine, oaspeţi fiindu-le! Căci de le treceţi pragul, veţi simţi, ca-n copilărie, cum suflete calde şi mâini îndemânatice (de gastronomi verificaţi) vă vor ocroti şi vă vor bucura zilele de vacanţă petrecute aici. Ba mai mult, vă vor călăuzi paşii prin „labirinturi“ nelegiuit de frumoase: Cheile Dâmboviţei, Cheile Dâmbovicioarei, Peştera Urşilor, Peştera Dâmbovicioarei, excursii de o zi la Curtea de Argeş cu un microbuz, spre Podişor, Branişte, Bran etc.

Pentru mai multe detalii despre pensiune sau despre serviciile pe care aceasta le ofera, puteți suna la +40746.100.688.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *