”Domnule, Barbu, când ați fost sincer atunci sau acum? Vă pasă sau nu de bugetul CJCC

Într-una din ședințele de consiliu județean, ce a avut loc în perioada în care Valentin Barbu deținea încă funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, acesta și-a exprimat nemulțumirea cu privire la unele situații pe care le ”descoperise” la Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași (CJCC).

Astfel, din postura de viceprețedinte al CJ, dar și de responsabil cu activitatea instituției de cultură, Valentin Barbu aducea la cunoștința consilierilor județeni o serie de probleme cu care domnia sa nu era de acord, reproșând conducerii CJCC că numărul angajaților a crescut destul de mult, că au fost înființate mai multe posturi de conducere, toate acestea ducând la cheltuieli mult mai mari la nivelul bugetului instituției.

Trebuie spus că această luare de poziție a lui Barbu a venit cam în perioada în care acesta fusese ”însărcinat” de PNL Călărași pentru a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, angajându-se într-o bătălie politică împotriva contracandidatului său din partea PSD, Vasile Iliuță.

Așadar, e necesar de punctat faptul că, discursul prin care vicepreședintele Valentin Barbu își arăta nemulțumirea cu privire la cheltuirea banului public, acuzând conducerea managerială a CJCC că ar fi încărcat destul de mult organigrama, a fost aplaudat ca o luare de poziție destul de tranșantă și, de ce nu, foarte bine primită în anumite cercuri, mai ales liberale.

Doar că, ce să vezi (?!) Valentin Barbu pierde poziția de șef al județului la alegerile locale și, la ultima ședință a CJ, ce s-a desfășurat on-line în data de 10 noiembrie a.c., liberalul a uitat de ”grija” pentru buget și retrage, printre altele, de pe Ordinea de zi și Proiectul cu numărul 21 în care insituția de cultură aducea la cunoștința consilierilor exact restructurarea unor posturi prin care erau reduse și cheltuielile bugetare.
Pentru o mai bună informare, redăm mai jos exact paragraful din Nota de fundamentare a CJCC prin care se explică acest lucru:
(…) în urma unei analize a bugetului de venituri si cheltuieli al instituției, a activităților, a fișelor de post precum și a necesităților instituționale, se impun o serie de modificări organizatorice care să conducă la reducerea cheltuielilor salariale, la o performanță crescută a personalului, precum și la obținerea unor rezultate mai bune în atingerea obiectivelor, schimbări care, se pot concretiza în reorganizarea Centrului Județean de Cultura si Creație Călărași. În structura organizatorică aprobată a Centrului Județean de Cultură si Creație Călărași există 57 de posturi, dintre care 7 posturi de conducere și 50 de execuție, cu un buget necesar de salarii în cuantum de 298.878 lei pe lună. Propunerea de reorganizare a instituției cuprinde un număr total de 35 de posturi, dintre care 4 posturi de conducere și 31 de execuție, cu un buget necesar de salarii în cuantum de 194.665 lei pe lună. În urma reorganizării rezultă reduceri de posturi de conducere și de execuție, atât posturi vacante, cât si ocupate.”

Așadar, după cum se poate observa, ca urmare a acestui proiect de reorganizare, la nivelul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași au fost reduse cheltuielile bugetului necesar de salarii cu 104.213 lei pe lună!
Ce anume nu i-a convenit consilierului Barbu Valentin din această reducere a bugetului de salarii, nu prea am înțeles.

Cu atât mai mult cu cât nici chiar colegii de ședință nu au fost foarte lămuriți în acest sens, unii dintre ei declarând pentru ediția.eu că ”Valentin Barbu nu a venit cu niciun argument pro sau contra acestui proiect, ci doar l-a retras de pe Ordinea de zi”!
Ce nu mai înțelege nimeni este chiar atitudinea lui Valentin Barbu cel care, la o altă întâlnire cu consilierii județeni, era ”foc și pară” pe conducerea CJCC și o acuza de iresponsabilitate în cheltuirea banului public, iar câteva luni mai târziu, la o altă ședință, retrage de pe Ordinea de zi, fără niciun fel de explicații, exact proiectul prin care instituția se reorganizează și reduce cheltuielile tocmai cu salariile, adică exact ce dorea domnia sa pe vremea când era vicepreședinte CJ!

În încheiere, ne rămâne doar să întrebăm: ”Domnule, Barbu, când ați fost sincer atunci sau acum? Vă pasă într-adevăr cum se cheltuie bugetul CJCC Călărași sau înclinăm să credem că există alte interese?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *