Burse pentru elevii liceului Danubius, printr-un program TenarisSilcotub

• 300 elevi ai liceelor tehnice partenere din comunitățile TenarisSilcotub beneficiază de burse acordate de companie

• Liceul Danubius din Călărași este printre școlile ai căror elevi primesc susținere în a-și continua studiile tehnice
Călărași, 3 februarie 2021.

TenarisSilcotub continuă susținerea învățământului tehnic din România, într-o perioadă în care mulți elevi nu au avut putut accesa școala online și au fost privați de orele practice în laboratoare. 300 elevi care studiază la 6 licee tehnice din comunitățile companiei din Sălaj, Călărași și Câmpina sunt beneficiarii programului de Burse TenarisSilcotub ajuns la a 12-a ediție.
„Prin acest program de burse suntem alături de elevii care își doresc să studieze în domeniul tehnic, au rezultate bune la învățătură și au nevoie de sprijin. Ne dorim ca bursa TenarisSilcotub să fie imboldul necesar pentru formarea unei noi generații de tehnicieni care să-și profeseze cu plăcere meseriile învățate,” spune Codruța Hodrea, Manager în Relația cu comunitatea TenarisSilcotub.
În această ediție, bursele TenarisSilcotub s-au acordat în baza a două criterii principale, rezultatele școlare din anul de studiu anterior (2019/2020) și situația socio-economică a fiecărui aplicant. Compania își dorește, astfel, ca sprijinul să meargă spre acei elevi care au nevoie nu doar de motivare, ci și de acoperirea unor nevoi, care în contextul actual au devenit mai stringente.
Beneficiarii burselor, a căror valoare este de 1.800 lei fiecare, sunt elevi de la colegiile tehnice ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău și “Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei, liceele tehnologice “Octavian Goga” din Jibou și „Mihai Viteazu” din Zalău, Liceul Danubius din Călărași și Liceul Enegetic din Câmpina.
„Am multe proiecte pentru școală sau personale, așa că voi folosi bursa pentru noi achiziții de aparatură astfel încât să le pot dezvolta. Sper ca acestea să mă ajute să-mi ating obiectivul de a deveni un bun inginer în automatizări sau, poate, inginer electronist. Ambele domenii mă pasionează și mă bucur să am sprijin pe acest drum”, afirmă Teodorescu Octavian, elev în clasa a XI-a la Liceul Danubius din Călărași.
TenarisSilcotub susține învățământul tehnic prin intervenții care sunt direcționate către elevi, profesori, infrastructură și cunoștințe tehnice. Din toamna anului trecut, compania a reluat online proiectele de dezvoltare pentru cadrele didactice din liceele tehnice, prin Tech Teach League, un program care le oferă acces la noi metode de predare și de relaționare cu noile generații de elevi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *