Eduard Grama: „Vă garantez că vom avea un oraș normal în următorii doi ani„

Eduard Grama, administrator public / Primăria Călărași

Invitat în cadrul emisiunii „Punct la Călărași„, moderată de Luminița Moraru de la Antena 3, administratorul public din cadrul Primăriei Călărași, Eduard Grama a vorbit despre proiectele ce urmează a fi implementate. 

Grama a explicat faptul că administrația locală va depune și alte proiecte pe lângă cele care sunt deja aflate în implementare.  „Vom depune mai multe proiecte în perioada 2021-2027 iar în acest moment se lucrează la documentații. Sunt obiective de investiții care sunt în execuție și sunt finanțate din acel împrumut dar în acest moment nu este încasat în totalitate. Așa cum a spus și domnul primar estimările care le avem la nivelul anului 2021 ar fi de a atrage undeva la 19 milioane de ron. Vom finaliza obiectivele stabilite în împrumut, vom stabili noi obiective și aici mă refer la parcuri unde vom încpe amenajarea Parcului Central în acest an urmând ca anul viitor să începem amenajarea parcului Dumbrava. Vom ține cont și de alte parcuri: Năvodari, Spenaței. Nu va mai exista pietriș sau ciment și vom pune tartan pentru siguranța copiilor„, a spus printre altele Eduard Grama.

Domnia sa a mai afirmat că în cel mai scurt timp vor începe lucrările de reabilitare pe Bulevardul Republicii. „O altă investiție importantă la nivel de Municipiu (…) este Bulevardul Republicii. O arteră principală a orașului nostru pe care o vom asfalta. Lucrăm într-un ritm alert, toată lumea este conectată și pot să vă garantez că vom avea un oraș normal în următorii doi ani„, a mai punctat Eduard Grama.

Portul Turistic de la Călărași care se va construi pe brațul Borcea este un alt proiect aflat în desfășurare. Principala problemă o reprezintă în acest moment „chiriașii ilegali„ care și-au ridicat pe domeniul public mai multe construcții. „A fost semnat contractul de execuție pentru Portul Turistic de la Călărași iar lucrările vor începe în luna aprilie 2021. Cei care ocupă acea zonă unde se vor începe lucrările au primit notificări din partea primărieie Călărași iar termenul pentru eliberarea terenului este de 31 martie 2021. Cine nu respectă acest termen, cheltuiala cu demolarea acestor barăci va fi trecută pe decizia de impunere… au fost 30 de ani în care s-au acceptat anumite lucruri dar este momentul să intrăm în normalitate„, a specificat administratorul public, Eduard Grama.

În cadrul emisiunii, Eduard Grama a explicat care este situația în cadrul Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân dar și cum s-a ajuns la evacuarea sediului AJF Călărași (Asociația Județeană de Fotbal).

„La nivelul serviciului s-au alocat sume foarte mare, bani care s-au dus o parte pe salarii iar o altă parte pe cheltuielile curente. Am cerut să-mi spună detaliat prin direcția economică documente justificative pentru cheltuirea acestor bani. Directorul a încercat sub diferite forme să prelungească aceste termene și nu a înțeles că este în subordinea primarului și a primărieie. Dânsul avea un statut de societate comercială, era un fel de SRL acolo și răspundea când vroia (…). Nu am oprit controlul la adăpostul de câini și nu-l voi opri indiferent ce spune acest domn. Sunt convins că vom avea mari surprize.., a mai spus Grama punctând și situația de la AJF: „Acolo a fost inconștiența actualului președinte al AJF Călărași (Dorinel Dincă) de a rămâne într-un imobil, prorietatea primăriei. Noi am făcut o evaluare a patrimoniului și am identificat acest obiectiv, stadionul Navrom. Surpriză! Utilitățile erau plătite de Primăria Călărași. Acest lucru este ilegal din punctul meu de vedere„.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *