Cum să te comporți pe Facebook

Blogul din România al producătorului de soluţii de securitate Eset împărtășește care sunt manifestările de evitat pe Facebook.

Un principiu cheie care nu trebuie uitat este că „ceea ce se postează pe internet rămâne pe internet” – probabil pentru totdeauna și pentru a fi văzut de întreaga lume.

„Dacă nu vă gândiți suficient de mult la ceea ce distribuiți online, o eroare de judecată ar putea reveni și vă va afecta mai târziu în viață. Acest lucru poate fi valabil mai ales pentru perspectivele de carieră, dacă ați fost implicat într-unele dintre comportamentele nedorite care se întâmplă mult prea des pe internet, cum ar fi: cyberbullying, jigniri, partajarea conținutului jignitor și insensibil sau urmărirea unor pagini și grupuri discutabile”, arată Eset.

Internetul este plin de povești despre oameni ale căror admiteri la facultate au fost anulate sau le-au fost retrase ofertele de muncă când a fost descoperită o postare neadecvată pe rețelele sociale din trecut sau prezent. Acest lucru este valabil și astăzi, mai ales dacă o persoană cere o poziție profitabilă – cu cât este mai importantă poziția din companie, cu atât procesul de verificare este mai aprofundat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *